Ovih osam destinacija morate posjetiti ako žudite za jedinstvenim doživljajem

Ovih osam destinacija morate posjetiti ako žudite za jedinstvenim doživljajem
Foto: Instagram

AKO STE ljubitelj nesvakidašnjih doživljaja i zanimljivih aktivnosti, najpoznatije turističke destinacije neće vam biti dovoljne da zadovoljite svoju želju. Ako želite stvoriti uspomene koje ćete pamtiti cijelog života i iskusiti jedinstvene načine za uživanje, trebate birati malo drugačija mjesta, piše World Atlas.

Na ovih osam destinacija osjećat ćete se kao nigdje drugdje, a fotografije koje na njima napravite buknut će na vašim profilima na društvenim mrežama.

Lisabon, Portugal

Lisabon, najveći grad Portugala i njen glavni grad, bio je s 3,3 milijuna posjetitelja deveta najposjećenija destinacija u južnoj Europi 2017. godine. Ovaj grad koji se nalazi na brdima oko rijeke Tajo, jako je živopisan i poznat je po svojim muzejima svjetske klase i povijesnim spomenicima i dvorcima. Ako ga posjetite, obavezno obiđite i Lisabonski oceanarij.

Bora Bora, Francuska Polinezija

Bora Bora je otok površine 30,5 kvadratnih kilometara i nalazi se u Tihom oceanu. Jedno je od vodećih turističkih destinacija koje su poznate po svojim luksuznim apartmanima na vodi. Mnogi ovdje dolaze na medeni mjesec, a svi govore o koraljnom grebenu koji se nalazi u njegovoj blizini i jedinstvenoj laguni. Ako posjetite ovaj otok, možete promatrati kitove i dupine, ići na ronjenje ili na krstarenje, posjetiti kanjone iz Drugog svjetskog rata.

Amsterdam, Nizozemska

Amsterdam, grad koji se naziva i Sjeverna Venecija,  jedna je od najposjećenijih destinacija u Europi – godišnje kroz njega prođe više od pet milijuna posjetitelja. Sa svojim akademijama, sveučilištima, istraživačkim institutima, kazalištima i s preko 40 muzeja, Amsterdam je kulturni centar Nizozemske. Pri posjetu možete se voziti i njegovim kanalima dugim skoro 100 kilometara, a ovaj grad se uspoređuje s Venecijom zbog svojih 90 otoka koji su povezani s 1200 pitoresknih mostova. Amsterdam je poznat i po svojim festivalima i bogatom noćnom životu.

Dublin, Irska

Dublin je grad koji se nalazi na uzvišenjima oko rijeke Liffey u blizini Dublin Mountainsa. Jedna od najvećih atrakcija u gradu je tvornica piva Guinness u čijem baru možete probati piće koje se proizvodi u njoj, a tamo se nalazi i jedan od najpoznatijih barova u ovoj zemlji – Temple Bar. Ovaj grad ima jako živopisan noćni život i poznat je kao najmladolikiji grad u Europi s 50 posto stanovništva mlađeg od 25 godina.

St. Lucia

Ova otočna zemlja jedno je od najljepših karipskih otoka. Najposjećenija je od siječnja do travnja, tijekom suhe sezone, a popularno je zbog prekrasnih plaža, pejzaža i tropske klime. U neke od atrakcija spadaju planine Pitons, botanički vrtovi, izvori sumpora, Pigeon Island National Park i kišne šume.

Cappadocia, Turska

Cappadocia je povijesno mjesto u Anatoliji u Turskoj. Ovdje možete naučiti puno toga o turskoj kulturi i povijesti Osmanskog Carstva. Najvažnije destinacije i gradovi u ovoj regiji su samostan Zelve, dolina Ihlara, Goremi i Urgup. Cappadocia je poznata po svojim bajkovitim dimnjacima, geološkim oblicima koji su nastali tijekom erozije i koje su drevne kulture iskoristile da naprave dvorce i podzemne gradove.

Denpasar, Bali, Indonezija

Denpasar je grad u kojem se može naći spoj tradicionalne ljepote i modernog načina života. Najpoznatiji je po svojim pješčanim plažama. Sanur plaža je savršena za sunčanje jer ima mirnije vode od onih koje okružuju Serangan i koje su dobre za surfanje. Osim toga, tamo se nalazi najbolji centar za ronjenje na planetu, Atlantis International, a tu su i muzeji koje vrijedi posjetiti.

Aspen, Colorado

Aspen je zabačena regija u Stjenovitim planinama u Coloradu. Ovo je jedna od omiljenih destinacija američkih turista, koje omogućavaju puno aktivnosti u prirodi. U njoj se nalaze četiri skijališta, a ovo je tijekom 20. stoljeća postalo jedno od omiljenih mjesta poznatih osoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara