Ovo je najbolji restoran na svijetu

Ovo je najbolji restoran na svijetu
Foto: Instagram

FRANCUSKI restoran Mirazur argentinskog chefa Maura Colagreca u Mentonu, na jugu Francuske, proglašen je najboljim u svijetu po izboru specijaliziranog britanskog časopisa Restauranta na prigodnoj svečanosti održanoj u utorak u Singapuru.

Noma u Kopenhagenu zauzela je drugo mjesto na toj ljestvici 50 najboljih restorana u svijetu, najuglednijoj u svjetskoj gastronomiji, iza koje je Asador Etxebarri u španjolskoj Baskiji.

Četvrto mjesto je pripalo Gagganu u Bangkoku.

Mauro Colagreco, koji je na lanjskom izboru bio na trećem mjestu, jedini je strani chef u francuskom vodiču Michelinu okrunjen trima zvjezdicama.

U društvu supruge Julije, Brazilke, i osoblja Mirazura Colagreco se nakon proglašenja pobjednika popeo na pozornicu noseći veliku zastavu na kojoj su bile četiri manje - argentinska, brazilska, francuska i talijanska.

"Ova zastava prikazuje Mirazur i novi način kuhanja u Francuskoj", rekao je.

Odao je priznanje Francuskoj koja mu je omogućila da se "izrazi" kroz gastronomiju, Argentini za "uspomene iz djetinjstva", Brazilu koji mu je dao "ljubav njegova života" te Italiji iz koje dolazi polovina njegova osoblja.

"Hvala mom timu. Zaslužujete ovo. Hvala mojim prijateljima koji su nas podupirali ovih trinaest godina", dodao je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#mirazur#menton#maurocolagreco#michelin#50best#relaischateaux#lgtdm ©️Matteo Carassale

Objavu dijeli Restaurant Mirazur (@restaurantmirazur)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara