Ovo je vjerojatno najljepše računalo koje smo vidjeli i potpuno je funkcionalno

Ovo je vjerojatno najljepše računalo koje smo vidjeli i potpuno je funkcionalno
Screenshot: YouTube

DANAS PC builderi i modderi zaista rade svakakva čuda, ali ovo je definitivno jedno od najljepših kastomiziranih računala koje smo dosad vidjeli. Napravio ga je španjolski Future Works, a inspiriran je popularnom akcijskom avanturom Sekiro: Shadows Die Twice.

Pravo umjetničko djelo izašlo je iz radionice Future Worksa. Računalo je složeno u obliku Torii, tradicionalnih japanskih vrata koja se nalaze na ulazu u šintoističke hramove. U središtu se nalazi GeForce RTX 2060. Računalo je potpuno funkcionalno iako se ne vidi jedan jedini kabel i sve komponentne se pravilno rashlađuju. Dok se mnogi i dalje bore s najjednostavnijom organizacijom kabela, netko može napraviti nešto ovakvo. Inspirirano je igrom Sekiro: Shadows Die Twice, koja je izašla u ožujku ove godine i pokupila pohvale kritike i igrača. 

Kabeli se nalaze u nosećim stupovima. Ispod krova su smješteni ventilatori, dok se većina ostalih komponenti nalazi u samom postolju. Ne samo da izgleda prekrasno već se radi i prilično snažnoj konfiguraciji za koju bi otprilike trebalo izdvojiti oko 12 tisuća kuna.

Matična ploča: MSI MPG Z390I Gaming Edge Motherboard
Procesor: Intel Core i5-9600K
Grafička kartica: Nvidia GeForce RTX 2060
Memorija: Corsair MP510 NVMe 480GB SSD
RAM: Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4 3000MHz RAM
Hlađenje: Corsair H150i Pro AIO
Napajanje: Corsair SF750 PSU

Sekiro: Shadows Die Twice razvio je FromSoftware, tvorci Dark Soulsa, a izdao ga je Activision. Igra je ocijenjena kao poprilično teška, s posebnim naglaskom na borbe protiv bosseva. Radnja je smještena u fikcionalni Japan u Sengoku razdoblju, a brojne su reference na budističku mitologiju i filozofiju. Sjajna inspiracija za ovo prekrasno kastomizirano računalo. 

Na španjolskom kanalu NVIDIA GeForce objavljen je i video izrade builda, ali na španjolskom jeziku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara