Ovosezonski Fashion Week Zagreb uz novi koncept očekuje vas od 19. do 21. svibnja

Foto: Arhiva

OD 19. do 21. svibnja u Hypo Centru u Zagrebu će se održati ovosezonski Fashion Week Zagreb. Nakon svojih osam godina postojanja FWZ napravio je ključni zaokret u programu potpore mladim studentskim nadama - predstavit će samo jednog, najboljeg od najboljih mladih dizajnera i organizirat će kreativnu radionicu na Tekstilno-Tehnološkom fakultetu.

Prošlosezonska promjena prostora ovog događanja sa sobom je donijela i novi smjer cijelog projekta koji je u novom vrhunskom prostoru odisao mladenačkim duhom i pozitivnom atmosferom. U duhu redizajna samog imidža FWZ-a, iz organizacije nam najavljuju kako slijedi i redizajn odnosno novi koncept platforme za mlade dizajnere. Svake sezone, veliki se broj studenata i potencijalnih dizajnerskih nada prijavljivao i borio da svoje kolekcije prikaže u sklopu sada već tradicionalnog Pret-a-design natječaja Fashion Weeka Zagreb, ali od ove sezone svoju kolekciju za jesen/zimu 2011/2012 moći će prikazati samo jedan i to odabrani najbolji mladi dizajner. Na ovaj način Fashion Week Zagreb želi potaknuti zdravu konkurenciju i studente modnog dizajna da svoje ideje realiziraju uz veliki trud na najbolji mogući način te da se konačno predstave sa kompletnom kolekcijom ravnopravno uz bok poznatim i renomiranim dizajnerskim imenima. 

FWZ svoje aktivnosti započet će već u travnju kada će se pod njegovim pokroviteljstvom na Tekstilno-Tehnološkom fakultetu održati prva hrvatska radionica Louisa De Game, poznatog londonskog dizajnera i profesora na Sveučilištu kreativnih umjetnosti u Londonu i predavača na London College of Fashion. Radionica na temu "Realizacije rezanja i porubljivanja odjeće" održavati će se od 5. do 8. travnja ove godine na TTF-u. Kroz navedenu radionicu studentima će se predstaviti organizacija "Arts Thread" sa projektom "Fashion Thread" koju su u Hrvatskoj podržali Fashion Week Zagreb, TTF, Modni ormar te dugogodišnji prijatelj FWZ-a Louis de Gama. Cilj ovog projekta je izložiti mlade i talentirane modne dizajnere internacionalnoj modnoj industriji. Koncept programa Fashion Thread zamišljen je  kao odrazna platforma za talentirane mlade dizajnere iz zemalja koje nemaju aktivnu tekstilnu industriju zbog čega je mladim talentima onemogućen daljnji napredak. Više o cijelom ovom projektu i radionici saznati ćete uskoro.

Svibanj će definitivno biti mjesec Fashion Weeka Zagreb, jer ćete kolekcije jesen/zima 2011/2012 vrhunskih hrvatskih te poznatih stranih dizajnera gledati od 19. do 21. svibnja. A do tada, ovim putem pozivamo sve studente TTF-a, Profokusa te srodnih fakulteta i škola da svoje prijave pošalju na natjecaj@fashionweekzagreb.com najkasnije do 17. travnja 2011. Naknadno poslane prijave neće se uvažavati. Prijava mora sadržavati: CV, skice cijele kolekcije za jesen/zimu 2011/12, opis kolekcije, te ako postoji fotografija jednog gotovog modela. Kolekcija bi trebala sadržavati od 10 do 30 modela. Pobjednik dobiva pravo sudjelovanja na Fashion Weeku Zagreb sa samostalnom revijom. Oni najbolji od ostalih prijavljenih imati će priliku svoje kolekcije predstaviti u sklopu događanja "Moda sa šlagom" koje će se održavati tijekom tri dana održavanja Fashion Weeka Zagreb u obližnjim kafićima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara