Pakistanski "Romeo i Julija" izazvali rat

DVA SUPARNIČKA plemena u planinskom sjeverozapadnom dijelu Pakistana već tri dana ratuju, uz uporabu raketa i teškog topništva, zbog zabranjene ljubavi dvoje svojih pripadnika.

U sukobima je do sada navodno poginulo pet osoba. Zbog izoliranosti tog dijela Pakistana od vanjskog svijeta, vlasti zasad mogu potvrditi samo da je sukob u tijeku.

Sukobi su počeli kad je žena iz jednog plemena pobjegla sa svojim ljubavnikom iz drugog plemena.

Njezino je pleme, kao odmazdu, otelo dvije žene iz plemena njezinog ljubavnika, a onda su stvari izmakle kontroli i dva su plemena zaratila.

U svojem sukobu plemena koriste teško oružje, među ostalim rakete zemlja-zemlja i druge projektile, teško topništvo i drugo sofisticirano oružje, doznaje se od lokalnih dužnosnika.

Vlasti su pokušale pomiriti plemena, sazvavši lokalno vijeće mudraca, Jirgu, čijih je 60 članova pokušalo doći na lice mjesta. Njihov je pokušaj, međutim, bio neuspješan, jer su putevi zatrpani snijegom.

Plemena koja žive u planinskom lancu na sjeverozapadu Pakistana, duž granice s Afganistanom, jako su privržena tradicijama svojih predaka, a kako su svi dobro naoružani, svoja nesuglasja vrlo često rješavaju silom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara