Papi ponudili milijun dolara ako za korizmu učini ovo

Papi ponudili milijun dolara ako za korizmu učini ovo
Foto: Wenn

PAPA Franjo dobit će milijun dolara za humanitarnu organizaciju po svom izboru ako pristane biti vegan za korizmu, objavila je u srijedu međunarodna kampanja koju podržavaju glazbene i filmske zvijezde. 

Vegansku kampanju od milijun dolara predvodi 12-godišnja Genesis Butler iz Kalifornije koja se na svom Twitter profilu opisuje kao aktivistica za prava životinja i veganka.

"Tražimo od pape Franje da pomogne u zaštiti našeg planeta tako da skrene pozornost na strahovit utjecaj uzgoja životinja za prehranu", kazala je Butler u videosnimci objavljenoj na službenoj stranici kampanje. 

Franjo bi prelaskom na veganstvo za korizmu "predvodio put prema održivijem planetu". 

"Pridružite nam se i borite se protiv klimatskih promjena drugačijom prehranom", dodala je Butler.

Korizma je razdoblje odricanja koje počinje šest tjedana prije Uskrsa, najvažnijeg kršćanskog blagdana. Ove godine korizma počinje 6. ožujka, a Uskrs pada na 21. travnja.

Butler se u pismu Papi referira na njegovu ekološku encikliku "Laudato Si" te poručuje kako bi bila "oduševljena" da ga može upoznati. 

Vegansku kampanju od milijun dolara, među ostalima, podržavaju glazbenici Paul McCartney i Moby te glumci Woody Harrelson i Joaquin Phoenix. 

Milijun dolara donacije osigurala bi zaklada Blue Horizon International, humanitarni ogranak tvrtke za terapiju matičnim stanicama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara