Papi se potkrala smiješna greška na Twitteru, zahvalio Bogu na krivim "svecima"

Papi se potkrala smiješna greška na Twitteru, zahvalio Bogu na krivim "svecima"
Foto: EPA/Twitter

"SVECI" iz New Orleansa dobili su moćnog zagovornika u papi Franji pošto su njegovi zaposlenici zabunom na Twitteru generirali logo te ekipe američkog nogometa koja se natječe u NFL-u.

Zaposlenici Vatikana koji vode službeni račun pape Franje na engleskom jeziku u nedjelju su se malo zbunili i na Twitteru pomiješali dvije vrste svetaca, napisavši imena pet novoproglašenih svetaca što ih je Papa kanonizirao za Trgu svetog Petra, a na kraju hashtaga stavili su i heraldički ljiljan.

"Danas zahvaljujemo Gospodinu na novim #Saints (svecima). Vodila ih je vjera i mi se danas pozivamo na njihov zagovor", tvitao je Franjo, kanoniziravši nove svece na misi u Vatikanu.  

Hashtag #Saints, što ga je Vatikan upotrijebio na papinu engleskom računu, na kraju je imao i heraldički ljiljan, jednak onomu kakav koristi profesionalni klub američkog nogometa - New Orleans Saints.

Ono što Franjini suradnici vjerojatno nisu znali je to da svaki tim NFL nogometne lige ima popratni logotip - u slučaju Saintsa riječ je o heraldičkom ljiljanu pa je ispalo da Papa podupire Michaela Thomasa, Alvina Kamaru i ostale igrače New Orleans Saintsa.

Američki Saintsi na Twitteru imaju milijun i pol sljedbenika, a papa Franjo ih na engleskom računu ima oko 1,8 milijuna. 

Tvit je vrlo brzo postao viralan, a potom su reagirale tisuće američkih fanova New Orleans Saintsa koji su se u šali Papi zahvalili na blagoslovu.

"Hvalite Gospoda i dajte nam nogometa", napisao je jedan.

Tvit je na kraju ispravljen.

I premda mu nije bila namjera, papa Franjo u nedjelju je skoro pa i učinio čudo za Saintse jer su taj dan svladali Jacksonville Jaguarse sa 13:6.

New Orleans Saints je profesionalni klub američkog nogometa iz New Orleansa u Louisiani. Saintsi su osnovani 1967. godine, a najveći im je uspjeh bilo osvajanje Super Bowla u sezoni 2009.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara