Par zbog buke nije mogao spavati mjesecima, šokiralo ih ono što su našli u zidu

Par zbog buke nije mogao spavati mjesecima, šokiralo ih ono što su našli u zidu
Screenshot: YouTube

POPULACIJE pčela ugrožene su širom svijeta, ali jedna kuća u Španjolskoj očito je pružila savršene uvjete za veliku košnicu.

Par u povijesnom gradu Granadi, u Andaluziji, dugo je bio uznemiren čudnom bukom u svojoj kući, a kad su stvari postale toliko loše da noću nisu mogli spavati, odlučili su nešto poduzeti.

Pčelar Sergio Guerrero za CNN je izjavio kako je par prije godinu dana primijetio pčele na svom imanju, ali nitko iz policije, vatrogasaca ili mjesnog vijeća nije im mogao pomoći.

Kad su temperature počele rasti, buka se pogoršala pa su pozvali stručnjaka za preseljenje košnica, Guerrera iz lokalne tvrtke za apiterapiju, La Colmena Sanadora.

"Prije oko tri mjeseca buka je postala nepodnošljiva i nisu znali što napraviti", kaže Guerrero. "Zamislite samo!"

Ono što je pronašao u kući 12. svibnja bilo je šok čak i za iskusnog pčelara: košnica s oko 80 tisuća pčela iza zida u spavaćoj sobi.

Guerrero je rekao da je iznenađen što je par mogao dijeliti kuću s tako bučnim susjedima, pogotovo zato što je košnica bila toliko velika da je ondje morala biti već nekoliko godina.

Dodao je kako buka ne bi bila stalna, već bi varirala ovisno o tome što pčele rade taj dan.

Ponekad bi pčele zujale dok su dolazile i odlazile, ali ponekad bi tiho radile u svojoj košnici, rekao je Guerrero.

Kaže da je košnica bila toliko velika zbog broja cvijeća u blizini, kao i zbog porasta temperatura posljednjih godina koje su produljile reproduktivno razdoblje kukaca.

Guerrero kaže i kako je ove godine dobio više poziva za spašavanje košnica nego ikad te da vjeruje da je andaluzijska populacija pčela u dobrom stanju.

"Postoji više svijesti o važnosti pčela", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara