Penzić potrošio 320 tisuća kuna da izbaci kćer iz svog stana, i dalje ne uspijeva

Penzić potrošio 320 tisuća kuna da izbaci kćer iz svog stana, i dalje ne uspijeva
Screenshot: YouTube

84-GODIŠNJI umirovljenik iz Melbournea u Australiji već osam godina pokušava izbaciti vlastitu kćer iz svog stana, no iako je potrošio malo bogatstvo na pravne troškove, još uvijek nije uspio u svom naumu.

Peter Grundy, umirovljeni ratar iz australske države Victoria, pokušava prodati stan kako bi se mogao preseliti u dom za starije. Kako nema pravo na mirovinu, svoj boravak u domu mora platiti unaprijed, a kako bi to mogao, mora prodati stan.

Peter to pokušava napraviti već osam godina, no njegova 49-godišnja kći Katrina čini sve što je u njezinoj moći da ga zaustavi. Usprkos svim naporima da je izbaci iz svog stana, ona se odbija iseliti, a pravni stručnjaci kažu da je umirovljenik iscrpio sve pravne opcije.

"Država Victoria nema na raspolaganju nekih drugih mehanizama da je izbaci - on je napravio sve što je mogao napraviti, no ona je ostala", rekao je imovinski odvjetnik James Lawrence za show 9Newsa A Current Affair te dodao kako je svaki novi dan koji je ona u stanu novi dan nepravde za njega.

Katrina navodno kaže da su joj roditelji darovali stan u Melbourneu prije osam godina, no iako je sud odbacio tu tvrdnju, to nije promijenilo situaciju. Štoviše, na nekretninu je stavila upozorenje. "Vrlo lukavo u pravnom smislu", rekao je Grundy, koji se bori i s rakom. I tri mjeseca nakon presude, policija se još uvijek nije pojavila na njezinim vratima.

84-godišnjak je otkrio novinarima da je dosad potrošio 70 tisuća australskih dolara (oko 320.000 kuna) kako bi izbacio kćer, a procjenjuje i oko 200 tisuća australskih dolara (oko 920.000 kuna) gubitka od potencijalnog najma u posljednjih osam godina.

Kako je stan tehnički njegov, on plaća sve poreze i režije. Katrina tvrdi da i ona doprinosi plaćanju, no nije pokazala nikakve dokaze.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara