Petra Ecclestone bolja od Diora: Znate, ja nisam samo tatina kćerkica!

Petra Ecclestone bolja od Diora: Znate, ja nisam samo tatina kćerkica!

PREDSTAVLJENA je modna linija Form Petre Ecclestone, mlađe kćeri Bernieja i Slavice Ecclstone čime je napokon ostvarila svoj životni san. Odjeću je dizajnirala po uzoru na stil slavnih vozača Formule 1, a odnedavno se prodaje u popularnom Harrod'su. 19-godišnjakinja se u školi počela baviti fotografijom i oduvijek je maštala kako će jednog dana postati svjetski poznata dizajnerica.

Nakon što je mjesecima učila sve o odjeći od očevog krojača Edwarda Sextona, koji je pomogao Stelli McCartney na početku njezinog upuštanja u dizajnerske vode, zamolila je tatu da joj omogući početni financijski kapital kako bi mogla pokrenuti vlastitu modnu liniju. Prema njezinim riječima, otkad je linija Form osvanula u Harrod'sovim dućanima diljem svijeta, prodaje se bolje od odjeća modne kuće Christian Dior.

"Muškarac u mojoj odjeći je pametan i opušten"

"Ideja je da muškarac koji nosi moju odjeću djeluje pametno i opušteno. Znam da sam u svijetu na razne načine poprilično etiketirana, te da svi misle kako je dovoljno da na neku krpu stavim svoje ime. Svjesna sam da se od mene očekivalo kako ću osmisliti žensku modnu liniju odjeće koja bi prštala blještavim pink kristalima, ali to nije bila moja zamisao. Željala sam iznenaditi ljude i dokazati im da nisu imali pravo. Znate, ja nisam samo tatina kćerkica", rekla je Petra za Telegraph. Naime, njezinu liniju Form je u potpunosti financirao tata Bernie koji teži dvije i pol milijarde dolara, te savjetodavno njegov krojač iz Savile Rowa, Edward Sexton.

"Na liniji sam počela raditi u listopadu prošle godine i to u podrumu ureda mog tate. Tad mi je rekao da svatko mora početi na dnu i lagano se dizati. Prema tome, na početku me doslovno smjestio ispod zemlje", rekla je lijepa plavuša opsjednuta odjelima oca Bernieja Ecclestonea i krojačkom rukom "ludog perfekcioniste" Sextona. "O modi sam naučila sve samo gledajući Edwarda. Iako je linija Form prodavanija od Diorove odjeće, nadam se da ubuduće za njom neće posezati samo zaluđenici Formulom 1. Cijene su visoke, ali materijali i dizajn na tome inzistiraju i nema alternative. Naravno, želim nakon muške linije osmisliti i žensku, te dječju liniju. Nakon toga će uslijediti parfem što će biti pokriveno već osmišljenom marketinškom kampanjom", uzbuđeno je Telegraphu rekla mala bogatašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je da je tata pomogao"

Iako je nekoliko puta naglasila kako ne želi da je svijet gleda kroz prizmu bogatog oca i majke bivše top manekenke, odnosno da svi shvate kako kako se u poslovnom svijetu probija "sama uz povremene 'pogurance' od roditelja", činjenica je da Petra ima mogućnost ostvariti u životu gotovo bilo koju ideju, s obzirom da bi bez problema njezine zamisli mogao financirati tata Bernie. Upravo početni kapital onima koji su možda jednako nadareni, najveći je problem u ostvarenju zamisli i snova od kojih upravo zbog manjka novca nerijetko ne ispadne ništa.

"Istina je da su liniju Formu pogurnuli tata i njegov krojač iz Savile, ali većinu posla sam obavila ja sama", rekla je Petra spomenuvši kako je sama zvala kuću Harrod's, a "nije zamolila tatu da to obavi za nju". Čini se kako Petra ipak nije svjesna činjenice da njezino ime zvuči gotovo jednako važno kao ime oca moćnika, te da bi bilo koja kuća u svijetu rado prodavala liniju odjeće s njezinim potpisom jer znaju da je to za njih i garantirana zarada i sjajna reklama. Na kraju krajeva, u ovom je tekstu ta ista kuća spomenuta već tri puta.

Lana Vukičević
Foto: Guliver/Getty Images

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara