Petri je dijagnosticirana teška bolest, ali ne kuka nego je postala inspiracija

Petri je dijagnosticirana teška bolest, ali ne kuka nego je postala inspiracija
Foto: Instagram

PETRA TERNER mlada je uspješna žena, strastvena ljubiteljica putovanja, yoge i ayurvedskog načina prehrane, velika kreativka u kuhinji, ali i jedna od 1,4 milijuna ljudi u Europi koja boluje od Crohna.

Riječ je o upalnoj bolesti probavnog sustava čiji uzrok nije poznat, ali se sumnja na kombinaciju genetske sklonosti i okolišnih čimbenika. Svakome tko se suoči s dijagnozom, život se mijenja. I za Petru je, kako sama kaže, dijagnoza značila promjene, ali – još važnije - i početak novog, kvalitetnijeg načina života, tako da danas svoje stanje ne doživljava kao bolest već - stil života.

Kako bi svima pokazala da svakodnevica itekako može biti kvalitetna i, dakako, bez odricanja, pokrenula je blog "To live a life."

Živjeti život, hrvatski je prijevod bloga koji u svojem podnaslovu krije interesantan naziv "JA i gospodin Crohn", čime Petra jasno pokazuje koliko je bitno staviti sebe na prvo mjesto. Blog sadrži tri kategorije – recepti, putovanja i savjeti, gdje možete pronaći detalje iz života mlade blogerice koji bi vam mogli pomoći u planiranju zdravih navika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Peaches 🍑 😀 #healthydinner #healtyfood #dessert

A post shared by Petra Terner (@petra.terner) on

"Isprobavajući razna jela, pripremajući nove specijalitete za supruga, obitelj i prijatelje, istražujući nove restorane i destinacije, shvatila sam da želim svoje kulinarske ideje, doživljaje s putovanja, kao i ostala iskustva, podijeliti s drugima, naročito onima koji boluju od Crohnove bolesti. U medijima se često piše o ovoj bolesti, no kad želite pronaći neki koristan recept ili konkretan savjet, toga nema, pa mislim da će moj blog biti od velike pomoći", kaže Petra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Terner (@petra.terner) on

Blog "To live a life" donosi mnoštvo recepata za predjela, juhe, glavna jela i deserte koji su odlična ideja za kreiranje dnevnih obroka. Crohn friendly deserti, zanimljiva predjela koja se mogu kombinirati za doručak ili kao ideja za nenajavljene goste, hranjive juhe te interesane ideje za ručak ili večeru, samo su dio recepata koje su prilagođeni njezinim prehrambenim navikama.

U rubrici "savjeti za lakšu svakodnevicu", svoju će publiku razveseliti savjetima koji su njoj olakšali te joj pomogli da kreira kvalitetniji i ispunjeniji život, a nada se da će potaknuti i nekoga od vas na pozitivne promjene.

Blog "To live a life" potražite na linku: www.tolivealife.net

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara