Pink Floyd ponovno zajedno na koncertu London Live 8

ČETVORICA članova britanske rock grupe Pink Floyd 2. srpnja nastupit će ponovno zajedno nakon 24 godine na dobrotvornom koncertu London Live 8 čiji je cilj potaknuti razvijene zemlje da se više angažiraju oko pomoći siromašnom afričkom stanovništvu.

Solo gitara David Gilmour, bubnjar Nick Mason, klavijaturist Richard Wright i bas gitarist Roger Waters svirat će zajedno uživo prvi put nakon njihova posljednjeg nastupa 1981.

Rock legende će se na predstojećem dobrotvornom koncertu pridružiti drugim pjevačkim zvijezdama poput Eltona Johna, Paula McCartneya, Coldplaya i ostalih koje je okupio uvijek angažirani Bob Geldof. Koncert će se pod nazivom Live 8 održati u Hyde Parku, a cilj mu je potaknuti razvijene zemlje da pomognu siromašnom stanovništvu Afrike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Poput većine ljudi na našem planetu želim učiniti sve što mogu kako bih uvjerio čelnike zemalja članica skupine G8 da se još više angažiraju na pomoći afričkom stanovništvu koje živi u nedopustivom siromaštvu", rekao je Floydovac Gilmour.

Prvi album pod nazivom "The Piper at the Gates of Dawn" bend je izdao 1967., a najveći uspjeh Pink Floyd je postigao s albumom "The Dark Side of the Moon" objavljenim 1973.

Odnosi među članovima grupe pogoršali su se 80-tih. Waters je zbog prava na ime Pink Floyd tužio ostale članove banda, koji su pod tim imenom nastavili snimati albume i održavati koncerte tijekom osamdesetih i devedesetih godina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara