Playlouder: Mija Martina trebala je pobijediti na Eurosongu

Playlouder: Mija Martina trebala je pobijediti na Eurosongu

BOSANSKO-HERCEGOVAČKA predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu, Mija Martina, je trebala pobijediti izboru za pjesmu Eurovizije, tvrde "suci" britanskog glazbenog sitea playlouder.com, dok je naša Claudia Beni završila na sasvim pristojnom desetom mjestu.

Playlouder.com je vrlo dobar britanski glazbeni site, koji se bavi glazbom koju je najlakše opisati "alternativnom", a kako biste stekli bolji dojam o glazbenom ukusu urednika i novinara Playlouder.com-a, navest ćemo nekoliko zadnjih izvođača koje su recenzirali: Eels, Boom Bip, London Elektricity, Gonzales, Killer Mike, Less Then Jake...

Novinari Playloudera su napravili svojevrsnu parodiju europske parade kiča - Eurosonga, pa su tako okupili suce iz Škotske, Engleske, Njemačke, SAD-a i Cornwalla (jugozapad Engleske), koji su preslušali sve pjesme-kandidate, te glasali po pravilima Eurosonga.

Iako je način glasanja izazvao zbunjenost kod nekih članova ocjenjivačkog suda Playloudera ("zašto nema 9 ili 11 bodova?"), bodovi su ipak podijeljeni, s tim da su, za razlike od prave Eurovizije, najviše bodova suci dali pjesmama za koje su zaista smatrali da su najbolje (ili najmanje loše), a ne onima koje dolaze iz zemalja s kojima su zemlje sudaca u dobrim odnosima.

Da ne duljimo, prema Playlouderovim sucima najbolja pjesma ovogodišnjeg Eurosonga je "Could it be" bosansko-hercegovačke predstavnice Mije Martine, koja je dobila 38 bodova.

Ruske "lezbijke" t.A.T.u. završile su na četvrtom mjestu s 32 boda, a hrvatska predstavnica Claudia Beni je prema Playlouder.com-u zaslužila deseto mjesto, dakle pet mjesta bolje nego što je Claudia prošla na pravom Eurosongu.

Iako većina glasačkog suda Playloudera dolazi s engleskog govornog područja, engleska pjesma benda Jemini dobila je, pogađate i sami, nula bodova.

Deset najboljih pjesama Eurosonga prema sucima Playlouder.com-a:

1. Mija Martina Brabarić - "Could It Be" - Bosna i Hercegovina -  38 bodova

2. Sertab Erener - "Every Way That I Can" - Turska - 37 bodova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Alf Poier - "Weil Der Mensch Zahlt" - Austrija - 34 boda

4. t.A.T.u - "Ne Ver, Ne Bojsia" - Rusija - 32 boda

5. Lou - "Lets Get Happy"- Njemačka - 27 bodova

6. Olexandr Ponomaryov - "Hasta La Vista" - Ukrajina - 26 bodova

7. Jostein Hasselgard - "Im Not Afraid To Move On" - Norveška - 17 bodova

8. Rufus - "Eighties Coming Back" - Estonija - 14 bodova

9. Urban Trad - "Sanomi" - Belgija - 12 bodova

10. Claudia - Više Nisam Tvoja - Hrvatska - 11 bodova

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara