Plus-size blogerica napala Instagram: "Sakrivaju mi objave jer sam velika, zato nemam lajkova"

Plus-size blogerica napala Instagram: "Sakrivaju mi objave jer sam velika, zato nemam lajkova"
Foto: Instagram

BLOGERICA Georgina Horne optužila je Instagram da je diskriminira zbog debljine te da njene objave prikazuje "niže" od objava mršavijih blogerica.

30-godišnji britanski plus-size model na toj društvenoj mreži redovito reklamira donje rublje i kupaće kostime, a prati je skoro 200 tisuća ljudi. Međutim, tvrdi da je primijetila da su njene objave s nedavnog odmora u Turskoj prikupile mnogo manje lajkova nego inače te za to krivi Instagram.

Kaže da se njene fotografafije i hashtagovi više ne pojavljuju visoko u tražilici kao prije te tvrdi da je to zato što Instagram pokušava sakriti plus-size tijela. "Instagram me pokušava staviti u sjenu. Vidim po tome što mi postovi nikad nisu među top postovima, čak ni među hashtagovima s manje fotografija. I imam znatno manje lajkova. Da sam mršavica koja objavljuje sličan sadržaj ovo se ne bi događalo", napisala je na Instagramu i dodala da je u nepovoljnom položaju jer za razliku od sličnih fotografija ''nesavršenosti" koje objavljuju mršavije žene, njeno "debelo tijelo nije privremeno".

Nakon toga su se u komentarima javile još neke žene koje smatraju da je Instagram istu stvar napravio i njima. "Prije bih svaki dan imala nove lajkove i pratitelje, sad sam na istom broju pratitelja već godinu dana", požalila se jedna žena.

Ipak, bilo je i onih koji su zaključili da to nema veze s veličinom manekenki, nego s tim što algoritmi prednost daju sponzoriranom sadržaju. "Algoritmi Instagrama su se promijenili, ni ja na svom poslovnom profilu više nemam lajkova kao nekad", napisao je jedan pratitelj plus-size manekenke. 

Instagram još nije komentirao njezine optužbe.

Inače, Georgina je posjetila i Hrvatsku te se fotkama pohvalila na svom profilu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara