Pobjednica Grammyja Norah Jones na jazz festivalu u Montrealu

NORAH JONES, Ray Charles, Mark Knopfler i Ben Harper bit će glavne zvijezde 24. jazz festivala u Montrealu, jednog od najvećih glazbenih okupljanja u svijetu, objavili su u organizatori u srijedu.

Festival, koji se održava u središtu Montreala, trajat će od 26. lipnja do 6. srpnja.

Norah Jones, 23-godišnja jazz, country i folk glazbenica, koja je prošlog mjeseca osvojila osam Grammyja, nastupit će 2. srpnja, dok će se RandB vremešna zvijezda Charles i njegov big-bend na sceni pojaviti 26. lipnja.

Gitarist Harper vraća se u Montreal 2. srpnja, kako bi predstavio svoj novi album ´Diamonds On The Inside´.

Pjevač Bobby McFerrin trebao bi nastupiti 28. lipnja, a gitarski virtuoz Knopfler, bivši vođa Dire Straitsa, izvest će 4. srpnja glazbu s novog albuma ´The Ragpicker´s Dream´.

Prošle je godine montrealski festival okupio dva milijuna ljubitelja glazbe u tom većinom frakofonom gradu s 3,5 milijuna stanovnika.

Sveukupno se održava oko 350 događanja na otvorenom i 150 zatvorenih koncerata. Festival odlikuje šarenilo stilova - salsa, blues i ska.

Među ostalim izvođačima su saksofonist Wayne Shorter, kojemu će se priključiti Danilo Perez, Brian Blades i John Patitucci. Big-bend basista Davea Hollanda i trubač Roy Hargrove s bendom RH Factor također su najavljeni, kao i Joe Zawinul, klavijaturist i bivši vođa Weather Reporta, supergrupe iz 70-tih godina 20. stoljeća u kojoj je nastupao i Shorter.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara