Pobjednici odsutni s People´s Choice Awards

FILMSKI hitovi ´SpiderMan´ i ´Gospodar prstenova: Prstenova družina´ proglašeni su zajedničkim pobjednicima u kategoriji najboljeg filma na ´Peoples Choice Awards´.

Miljenici kinoblagajni i poznata televizijska imena dominirala su godišnjom ceremonijom u Los Angelesu čije pobjednike odlučuju nacionalne ankete u Americi, javlja BBC.

Mel Gibson osvojio je naslov najdražeg filmskog glumca dok je Julia Roberts najdraža glumica vec deveti put. Gibson, koji nije mogao biti na ceremoniji, prihvatio je ovu nagradu putem prethodno snimljene video-poruke. Rekao je da je ´velika čast´ pobijediti.

´Iz hrpe nagrada koje se množe poput gljiva poslije kiše u ovo doba godine, ova mi je, mislim, najvažnija´, dodao je on.

Robertsova je također bila odsutna s ceremonije. TV gledateljima prikazana je montaža iz prijašnjih govora koje je glumica održala prigodom primanja iste nagrade.

Popularni pobjednik u kategoriji filmske komedije bilo je ´Moje grčko vjenčanje´ - pritajeni hit koji je producirala Rita Wilson, supruga Toma Hanksa.

Taj niskobudžetni film je najuspješniji nezavisni film svih vremena.

U televizijskom dijelu, serije ´Prijatelji´ i ´Ekipa za očevid´ dominirale su u glavnim kategorijama.

´Ekipa za očevid´ postala je najomiljenija televizijska dramska serija, zamijenivši dugogodišnjeg pobjednika ´Hitnu sluzbu´.

´Prijatelji´ su najbolja komična serija i Matthew Perry, koji glumi Chandlera Binga, primio je nagradu u ime ekipe.

´Upravo smo nekako shvatili da smo prije devet godina primili nagradu za najbolju novu seriju na People´s Choice Awards i sada opet pobjeđujemo u kategoriji najbolje serije - pa, to je baš zgodno´, rekao je on.

Jennifer Aniston, koja je prošle godine osvojila Emmy za svoju ulogu Rachel, osvojila je naslov omiljene ženske TV glumice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stigla je na ceremoniju sa štapom koji nosi otkad je ozlijedila nogu.

´Ovo je nevjerojatna čast - hvala vam što volite našu seriju ovako dugo´, rekla je ona.

´Zahvaljujem ovim piscima za oblikovanje likova koji ovoliko dugo traju i koji su uspjeli zadržati vašu pozornost cijelo ovo vrijeme´, rekla je Jennifer Aniston.

Tijekom božićnih blagdana potvrđeno je da se ´Prijatelji´ vraćaju u desetoj sezoni - sa svih šest zvijezda.

Nagradu za omiljeni reality TV show dobio je ´Survivor: Thailand´.

Eminem - koji nije bio prisutan na ceremoniji dodjele - i country zvijezda Faith Hill proglašeni su omiljenim muzičkim izvođačima.

Tijesno je bilo u izboru za naslov omiljene muzičke skupine ili benda između Dixie Chicks i američkih rockera Creed - što je bend ´NSync ostavilo izvan konkurencije.

People´s Choice Awards tradicionalno otvaraju sezonu dodjele nagrada u Hollywoodu.

Ipak, njihov izbor ne odražava stajališta kritike ili insajdera filmske industrije koji odabiru pobjednike na prestižnijim događanjima poput dodjele Oscara ili Grammyja.

Sljedeće je nedjelje red na Udruzi novinara na radu u Hollywoodu da predstavi svoje nagrade - Zlatne Globuse - koji se smatraju relativno dobrim indikatorom koji će film dobro proći na dodjeli

nagrada Akademije u ožujku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara