Počela produkcija "Bridget Jones: na rubu pameti"

"Working Title Films" nedavno je u Londonu počeo produkciju filma "Bridget Jones: na rubu pameti", zasnovana na istoimenom bestselseru Helen Fielding, priopćeno je iz te filmske kuće u srijedu. L

U filmu ponovno glume Renee Zellweger, Colin Firth i Hugh Grant, a redateljica je ovog puta Beeban Kidron, dok scenarij potpisuju Andrew Davies, Helen Fielding, Adam Brooks i Richard Curtis.

Producenti su Tim Bevan, Eric Fellner i Jonathan Cavendish,a glumačku postavu upotpunjuju ugledni britanski glumci Jim Broadbent, Gemma Jones, Jacinda Barrett, Shirley Henderson, Sally Phillips, James Callis, Jessica Stephenson, Celia Imrie i Neil Pearson.

U "Bridget Jones: na rubu pameti" nalazimo Bridget (Zellweger) upravo tamo gdje smo je i ostavili - u zagrljaju šarmantnog odvjetnika Marka Darcyja (Firth). Ali što se događa nakon sretnog kraja?

Film se snima na lokacijama u Londonu i u Tajlandu, a u Hrvatskoj će ga distribuirati Blitz film and video.

"Bridget Jones: na rubu pameti" nastavak je popularnog "Dnevnika Bridget Jones" s glavnim likom koji je u sebi sažeo nade i nesigurnosti žena iz cijelog svijeta. Prvi nastavak jedan je od najuspješnijih naslova "Working Titlea" sa svjetskom zaradom od 280 milijuna dolara i oskarovskom nominacijom Renee Zellweger u kategoriji najbolje glumice.

Redateljica Beeban Kidron istaknula se 1990. BBC-jevom TV serijom "Naranče nisu jedino voće" za koju je nagrađena BAFTA-om za najbolju dramsku seriju. U njezinoj filmografiji nalazimo naslove poput "To Wong Foo", "Thanks For Everything! Julie Newmar", "Used People" i "Antonia and Jane".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara