Počeo Advent u Zagrebu: Pogledajte spektakularno paljenje lampica na Zrinjevcu

Počeo Advent u Zagrebu: Pogledajte spektakularno paljenje lampica na Zrinjevcu
Foto: Index

DANAS službeno počinje Advent u Zagrebu.

Početak je obilježilo paljenje prve adventske svijeće na Manduševcu, a potom i programi otvorenja na Zrinjevcu i Tomislavovom trgu, gdje će i ove godine biti Ledeni park s klizalištem.

Tradicionalno paljenje lampica na Zrinjevcu održat će se u 19:45 sati. 

 

U 18 sati na Tomislavcu se otvorilo najveće klizalište na otvorenom u ovom dijelu Europe.

Adventski program odvijat će se na Europskom trgu, kod HNK, u kinu Tuškanac, Oktogonu, na Trgu bana Jelačića, gornjogradskom Strossmayerovom šetalištu, u Maksimiru i ZOO-u te drugim lokacijama.

Tisuće lampica postavljene su i na platou Gradec, u obliku svjetlosne instalacije pored koje će nastati nebrojene fotografije ovog Adventa.

"Lajtmotiv je Orašar pa će na lokacijama Donjeg grada biti postavljene skulpture Orašara. Prigodno ćemo okiti dva božićna drvca, jedno na Trgu bana Jelačića, a drugo na Trgu svetog Marka. Druga odrednica zagrebačkog Adventa su ekologija i održivost pa mi je drago da su se organizatori na lokacijama pridružili akciji koju smo pokrenuli i smanjili upotrebu plastike. Ove godine će papir zamijeniti plastiku", rekla je direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld.

Okitit će i Oktogon, gdje će se održavati pop-up koncerti, a novost je i Advent pod lanternom, odnosno zborovi koji će pratiti nažigače koji pale plinske lampe na Gornjem gradu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara