Počinje 402 Street Race ludilo

OVOG vikenda desit će se prvo veliko okupljanje mnogobrojnih automobilskih entuzijasta. Jedina legalna i licencirana auto utrka ubrzanja u Hrvatskoj, koja nosi naziv 402 Street Race, u svom prvom ovogodišnjem izdanju dolazi u Veliku Goricu.

Sada već legendarni ZTZ "Zmaj“ i njegova aerodromska pista idući će vikend ugostiti dvjestotinjak super zanimljivih automobila iz cijele Hrvatske, ali i okolnih zemalja. Više od 30.000 očekivanih posjetitelja moći će uživati u atmosferi nabijenoj uzbuđenjem.


U šarm hostesa ne treba sumnjati...

Dvodnevni spektakl obiluje atrakcijama među kojima se kao glavna izdvaja utrka ubrzanja. Na njoj će nastupiti nekoliko desetaka timova odnosno preko dvije stotine "nabrijanih“ automobila od kojih su mnogi nastali u kućnim radionicama.

Street Race je jedno od rijetko viđenih natjecanja gdje novac ne igra glavnu ulogu. Najviše se cijeni entuzijazam i naravno znanje bez kojeg je ne moguće napraviti silne prerade automobila. Ukoliko želite uživo vidjeti "fiću“ nabrijanog do boli ili se diviti Lotusu s dva motora, Velika Gorica je ovog vikenda pravo mjesto.   

Bogat program pun iznenađenja

Uz središnji događaj eventa, tj. utrku ubrzanja na 402 m organizatori najavljuju još nekoliko atraktivnih natjecanja. Posebno zanimljivo je 402 Street Style natjecanje u vizualnom tuningu automobila, gdje se redovito mogu vidjeti unikatna dizajnerska rješenja putem kojih je serijski nezanimljiv automobil transformiran u atraktivan izložak vrijedan svake pažnje.


402 Street Style - važan je dizajn i originalnost...

Višak adrenalina najlakše je riješiti na Burnout natjecanju u spaljivanju automobilskih guma, dok se onima sklonijim audio doživljajima preporuča Db Drag  natjecanje u glasnoći ozvučenja automobila.

Cpl-racing team & Index – zajedno do pobjede

Na ovogodišnjem natjecanju u utrci ubrzanja nastupa i renomirani CPL racing team čiji je službeni promotor Index.hr .


CPL racing team na okupu...

Tim se može pohvaliti vrlo atraktivnom postavom koju čine tri vozila, dva Fiat Punto GT i Fiat Coupe 2.0 turbo. S obzirom na brojne modifikacije i činjenicu da svi razvijaju preko 200 KS, sasvim je opravdano konstatirati da se radi o grupi vrlo konkurentnih vozila s kojima je moguće pobijediti puno snažnije i skuplje automobile.

Najbolji primjer za to je Punto GT vlasnika Danijela Jurišića ispod čijeg poklopca se krije 1.4 turbo motor snage između 180 i 210 KS. Na vozilu je izmijenjen kompletan ispušni sustav, te ugrađen supersprintov racing sustav koji garantira snagu i pouzdanost. Upravo u ovaj automobil tim polaže najviše nade za uspjeh u ovoj natjecateljskoj sezoni.


Kliknite na fotografiju za istu većih dimenzija

Fiat Coupe turbo vlasnika Gorana Kozića razvija oko 220 konjskih snaga i nastupa u klasi R Series (14 - 14.999 s). Treći član je Vanja Savić sa tuniranim Puntom GT.

Od ostalih vozila u Cpl team-u tu je i Mazda MX-5 kojom upravlja Bojan Zeljak. Rekorder eventa s dvostrukom pobjedom u prošloj sezoni s pravom očekuje nove uspjehe. Ostatak šarene ekipe čine još Peugeot 206 RC, Opel Astra Coupe, Honda Civic, Alfa  Romeo 147 GTA i Alfa Romeo America.


Registracija govori sve...

Više informacija o timu moguće je naći na CPL-ovom izložbenom štandu gdje će se moći  vidjeti dva najatraktivnija vozila na eventu i sudjelovati u brojnim nagradnim igrama.

CPL racing team ulazi u ovu sezonu sa velikim optimizmom, a mi im želimo sve najbolje.

Sve informacije vezane uz događaj, kao što su cijene karata, raspored događaja i pravila natjecanja, možete naći ovdje.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara