Podijeljene dvije ulaznice za gostovanje Jazztronika u Aquariusu

U PONEDJELJAK 28.11. u zagrebačkom klubu Aquarisu, u sklopu programa Kontrapunkt Sessions, gostuje "japansko otkriće" koje se krije iza imena Jazztronik.

Nakon što je preko Kontrapunkta domaća publika otkrila i zavoljela Kyoto Jazz Massive, došlo je vrijeme za novo japansko otkriće - Jazztronik koji će se koncertnim nastupom večeras u Aquarisu predstaviti zagrebačkoj publici, a podršku će mu pružati zagrebački Eddy meets Yannah. Koncert počinje u 21 sat.

Evo što o Jazztroniku kažu organizatori cijelog hepeninga:

"Jazztronik, pravim imenom Ryota Nozaki, do sada je izdao već osam albuma a nakon iznimnog uspjeha na japanskoj sceni, svjetska ga je publika upoznala s posljednjim albumom Samurai i to još jednom zahvaljujući neponovljivom Gillesu Petersonu koji je istoimenu naslovnu skladbu smjestio u vlastiti top 15 2004. godine.

Stilski Jazztronik nastavlja stopama slavnih japanskih izvođača koji objedinjuju jazz i elektronsku glazbu poput UFO-a i Kyoto Jazz Massivea, a ono što Jazztronikovu glazbu čini posebnom jest jedinstveno kombiniranje zaleđa klasično školovanog pijaniste s iskrenim zaljubljenikom u plesnu glazbu.

Prema vlastitim riječima, Ryota Nozaki je nove glazbene hoirizonte otkrio za studija klavira u jednom tokijskom klubu gdje se po prvi puta susreo s kombinacijom DJ-a i live saksofona nakon čega, uz klasične pijanističke albume izdavane pod vlastitim imenom, počinje i diskografski život Jazztronika. Njegovo prvo pojavljivanje bilo je 1998. godine na kompilaciji F.E.E.L., a već sljedeće godine mu je skladba Ms Loneliness uključena na prestižnu kompilaciju Bossa Tres Jazz.

Sljedeći veliki Jazztronikov uspjeh, i prvo prepoznavanje od strane Gillesa Petersona, dolazi sa singlom Inner Flight koji uz Petersona na svoje DJ play liste uvrštavaju i Patrick Forge, Rainer Truby, Jazzanova, Francois Kevorkian, Anthony Nicholson...

Konačno, svjetsku slavu Jazztronik zaslužuje singlom Samurai koji će najaviti istoimeni album, a koja je vlastitom raznovrsnošću (koja će obilježiti cijli album i zbog koje će biti hvaljen u različitim glazbenim krugovima) oduševila i za remixeve zainteresirala imena poput Dannyja Krivita, Louie Vege, Derricka Maya, Kenny Dopea, DJ Spinna, pa čak i Jazzy Jeffa.

Svijet je oduševila Jazztronikova kombinacija klavirskih pasaža, vokala ženskih jazz diva, zavodljive nijanse bosse i neodoljivi plesni ritam epskih skladbi koje notom rafinirane orkestralnosti podsjećaju na spektakularan glazbeno-emocionalni doživljaj jednih M83.”

Cijena ulaznice za ovo gostovanje u pretprodaji je 60 kuna, dok će cijena na vratima biti 80.

Danas do 16 sati Index je podijelio dvije ulaznice za Jazztronika koje su dobili prvih dvoje sretnika koji su svoje podatke poslali na e-mail adresu ivan.krpan@index.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara