Pokazala kako izgleda medicinska sestra nakon 53 sata rada: "Četvrta smjena"

Pokazala kako izgleda medicinska sestra nakon 53 sata rada: "Četvrta smjena"
Screenshot: Facebook

LAURA MCLNTYRE objavila je emotivnu fotografiju medicinske sestre Caty Nixon, koja nakon duge i teške noćne smjene sjedi uplakana.

Njih dvije su i rođene sestre pa je Laura slikom htjela pružiti uvid u to kroz što sve prolazi njena sestra tijekom radnog vremena, a ujedno je htjela zahvaliti i ostalima na njihovom napornom radu koji često ostane neopažen.

"Ubit će me zbog ove slike, no možemo li svi odvojiti barem minutu za medicinske sestre?" započela je Laura svoju objavu na Facebooku.

"Caty je upravo završila svoju četvrtu smjenu u nizu. Otprilike je to više od 53 sata u četiri dana. Naravno, u to se ne računa i 1 i pol sat koji provede u autu svaki dan. Obično nema priliku normalno pojesti ručak ili popiti čašu vode. Toliko je dobra u onome što radi da zaboravi voditi brigu o sebi dok se brine o svojim pacijentima", napisala je dalje.

"Ova je slika iz jedne noćne smjene iz srpnja kada je došla kod mene nakon posebno teškog dana jer je porodila mrtvo dijete. Jeste li ikad stvarno razmišljali o tome što sve prolaze sestre primalje? Osim velike radosti tijekom glatkih poroda i sretnih mama s bebama, također vide i paniku i napade uplašenih majki...."

"Caty (i ostale sestre) - POSEBNA si. Nisi ni svjesna koliki si blagoslov za svoje pacijente i njihove obitelji . Hvala ti za sve što radiš", zahvalila je Laura.

Njena objava podijeljena je 108 tisuća puta te je dobila poruke podrške iz cijeloga svijeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara