Pokazala što je Alzheimer učinio njenoj mami u dvije godine, posljednji radovi slomit će vam srce

Pokazala što je Alzheimer učinio njenoj mami u dvije godine, posljednji radovi slomit će vam srce

KORISNICA Reddita iz Camdena u New Jerseyju objavila je fotografiju ručnog rada svoje majke koja pokazuje kako je Alzheimerova bolest utjecala na nju.

Pokazujući 12 ispletenih kvadrata, koje je njena majka izradila unutar dvije godine nakon što je dobila dijagnozu, savršeno je ilustrirala kako joj je bolest onemogućila da se bavi hobijem u kojem je nekad uživala.

"Neko vrijeme je pravila kvadratiće, zatim krugove, pa male komadiće pletenine, sve dok nije došla do toga da jednostavno nosi pleteće igle i klupko u torbi. Prošlo je nekoliko godina otkad više nije bila u stanju govoriti, a puno više od kad me je prestala prepoznavati", ispričala je ona.

Njenoj je majci trenutno 66 godina, a bolest joj je dijagnosticirana prije 12 godina.

Korisnica je ispričala kako je majka oboljela kad je njoj bilo samo 22 godine i kako joj je bilo teško nositi se s posljedicama bolesti.

"Gledajući je kako prolazi kroz to shvatila sam nešto što vjerojatno ne bih da je nisam izgubila tako rano. Ne znamo koliko nam je vremena ostalo i moramo ga iskoristiti najbolje što možemo. Također, naučila sam prihvatiti da su ovakve stvari dio života i da je jedna od najljepših stvari koje možete napraviti za nekoga pomoći mu u takvoj tranziciji", objasnila je ona.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara