Pokloni otkrivaju što vole Bush i Cheney

Pokloni otkrivaju što vole Bush i Cheney
AMERIČKI predsjednik George Bush jednom je nogom u Teksasu, drugom na Istočnoj obali, a tu podvojenost odražavaju i neki njegovi pokloni

Bush je objavio svoju i imovinsku karticu obitelji za 2002. godinu, po kojoj je "težak" između osam i 21.9 milijuna dolara, ovisno o procjeni nekretnina.

Kartica na 19 stranica ispunjena je prema etičkom kodeksu američke administracije. Najvrijednija imovina njegov je ranč Crawford u Texasu, procijenjen između jednog i pet milijuna dolara.

Dopredsjednik Dick Cheney prijavio je imovinu vrijednu najmanje 19.1, a najviše 86.4 milijuna dolara. To je bogatstvo stekao kao predsjednik Halliburton korporacije, naftne kompanije sa sjedištem u Dallasu.

Po saveznom zakonu, Bush i Cheney moraju prijaviti i poklone skuplje od 285 dolara. Bush je primio darove vrijedne 14.254 dolara, a Chaney 17.125 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Među Bushovim poklonima su članarina i godišnja ulaznica od 827 dolara za utakmice kluba Yale u New Yorku, 1.000 dolara vrijedan kaubojski šešir i 344 dolara vrijedna karta Teksasa iz 1865., koju mu je poklonio Cheney.

Bush je od vlasnika diskografske kuće "Sony Entertainments" dobio i šest ulaznica za koncert Rolling Stonesa, a za svoj ranč čamac i privezište vrijedno 5.728 dolara.

Cheneyevi darovi odražavaju sklonost zapadnjačkom načinu života u u njegovoj rodnoj državi Wyoming - 1.000 dolara vrijedan ručno izrađen bambusov štap za pecanje i ostali ribički pribor od 1.500 dolara.

Uz ostale vrijednosti, Bush i supruga Laura ostavit će blizankama Barbari i Jenni vlasničke udjele u tvrtkama "Cisco System Inc.", "Microsoft", "Gap Inc.", "Pfeizer" i "Intel".

(Hina) bcav bcav

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara