Pokos o Josipi Lisac: "Zgrožena sam desničarskim i klerofašističkim napadima"

Pokos o Josipi Lisac: "Zgrožena sam desničarskim i klerofašističkim napadima"
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL/Instagram

I VLATKA Pokos osjetila je potrebu komentirati Josipu Lisac i njezino izvođenje himne na inauguraciji Zorana Milanovića. Bivša hrvatska voditeljica iz Kanade prati dramu oko Josipe Lisac te joj je odlučila posvetiti objavu na Instagramu. Pokos nije štedjela Josipine kritičare.

"Doista sam zgrožena mizoginim, desničarskim, klerofašističkim napadima na Josipu Lisac, istinsku glazbenu divu, zbog njene osebujne izvedbe hrvatske himne na inauguraciji novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića. Himnu je izvela na sebi svojstven, emotivan i dramatičan način, za mene predivan i osvježavajući nakon godina jeftinog populističkog, "domoljubnog" kiča u uredu dojučerašnje predsjednice", započela je Pokos.

"Osjećam se iznimno privilegiranom što osobno poznajem Josipu Lisac i svaki susret s njom je poseban doživljaj. Iza ekstravagantnog izgleda skriva se jedna prekrasna, topla, mudra i draga osoba. Josipa i njena izvedba hrvatske himne predstavlja modernu, progresivnu Hrvatsku i istinsku umjetnost, oslobođenu okova primitivnog, dogmatskog viđenja domoljublja i hrvatskog društva. Hrvatsku koja vjeruje u različitost i napredak. Hrvatsku koja vjeruje u umjetničku slobodu, slobodu izražavanja i slobodu življenja. Ukoliko dežurni čudoredni policajci otvore svoje srce prema nečem drugačijem, u Josipinoj izvedbi čut će ogromnu ljubav i poštovanje prema našoj prelijepoj domovini", zaključila je Vlatka. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara