Pola njemačkih tinejdžera vjeruje u zvijezde, pola u Boga

VIŠE od pola njemačkih tinejdžera vjeruje u astrologiju, gotovo isti je postotak onih koji vjeruju u Boga, pokazalo je najnovije istraživanje.

Istraživanje su proveli Iconkids i Institut za mlade, a ono je pokazalo da 54 posto tinejdžera vjeruje u horoskope. Isto tako, 58 posto ih vjeruje u Boga.

Ti rezultati vrijede samo za zapadni dio Njemačke, ističu autori istraživanja. Zanimljiva je činjenica da u istočnom dijelu Njemačke u horoskope i u Boga vjeruje samo 36 posto tinejdžera.

"Vjerovanje u horoskope usađeno je u mladim ljudima od rane do srednje dobi", rekao je voditelj istraživanja Ingo Barllovic.

"Međutim, u bivšoj Istočnoj Njemačkoj gdje su i vjera i astrologija bile odbacivane kao praznovjerje prije pada Berlinskog zida, slabo prolaze oboje, rekao je.

U zvijezde vjeruju više djevojke, oko 63 posto, u usporedbi s 38 posto mladića. "Astrologija je izgubila svaku trunku stigme među tinejdžerima, i na istoku i na zapadu zemlje.

"Prednost horoskopa za tinejdžera jest u tome da su lako dostupni, možete na njih naići u svim popularnim medijima. Ne postoji takav instant odgovor u institucionaliziranoj religiji, objašnjava Barllovic.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara