Policija ga zaustavila u elitnom kvartu pa ispalo da ima 2000 prekršaja

Policija ga zaustavila u elitnom kvartu pa ispalo da ima 2000 prekršaja
Ilustracija: YouTube (Na fotografiji nisu događaji iz teksta)

MOSKOVSKA prometna policija nemalo se iznenadila pošto je zaustavila skupi automobil u Rubljovki, najekskluzivnijem predgrađu glavnoga ruskog grada. 

Pokazalo se da je vozačevoj dozvoli istekao rok te da je riječ o samo jednom od njegove 2000 prometnih prekršaja, piše BBC.

Vozač je odbio izaći iz automobila, zbog čega su policajci bili prisiljeni razbiti prozor skupocjenog vozila kako bi ga izvukli. Rusko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je videosnimku na svojoj internetskoj stranici. 

Neimenovani prekršitelj je odvezen u policijsku postaju, a ondje se ustanovilo da već ima 184 neplaćene kazne.

"Sudac moskovske regije Odincovo vozaču je dosudio sedmodnevni pritvor, nakon čega će pred sud zbog neplaćanja novčanih kazni", priopćila je moskovska policija.

Na žalost novinara i ostalih znatiželjnika, glasnogovornik suda nije naveo čitav popis njegovih prometnih prekršaja.

Poznato je da su ruske ceste iznimno opasne za vožnju. Po službenim podacima, u prometnim nesrećama diljem Rusije tijekom 2018. poginulo je više od 14.300 ruskih državljana, što je gotovo dvostruko više od broja žrtava koje u zemlji stradaju od ubojstava.

I Svjetska zdravstvena organizacija je Rusiju iste godine svrstala na 104. od 175 mjesta po broju smrtno stradalih u prometnim nesrećama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara