Popila tri gutljaja kave s mlijekom i skoro umrla: "Spasili su me u zadnji tren"

Popila tri gutljaja kave s mlijekom i skoro umrla: "Spasili su me u zadnji tren"
Foto: Instagram

INFLUENCERICA i vizažistica Savannah Kyriazopoulo doživjela je anafilaktički šok nakon što je popila tri gutljaja kave s bademovim mlijekom koju je kupila u McDonald'su.

Anafilaktički šok težak je oblik alergijske reakcije koji zahtijeva hitnu medicinsku pomoć, a u njenom slučaju uzrokovalo ga je krivo mlijeko. Naime, Savannah je alergična na orašaste plodove.

"Popila sam nekoliko gutljaja kave i primijetila da je čudnog okusa. Pomislila sam da su je možda samo previše pošećerili", rekla je Savannah za Daily Mail.

U tom je trenutku vozila automobil, a odjednom se počela boriti za zrak. Grlo joj se stegnulo te je upala u anafilaktički šok i izgubila kontrolu nad vozilom koje se zabilo u jedan od poštanskih sandučića

"Život mi je proletio ispred očiju, sve je postalo crno. Samo sam željela disati", priznala je influencerica.

Savannah je uz sebe na svu sreću imala injekciju EpiPen koja se ubrizgava u takvim situacijama, a sestra ju je zatim odvela u obližnju bolnicu gdje su joj liječnici pomogli otvoriti dišne puteve.

Umrla bi da je došla pet minuta kasnije

"Nisam bila daleko od kuće kada se pojavila alergijska reakcija i vozila sam ne toliko prometnom rutom pa je sve završilo dobro", rekla je i objasnila da je zaposlenicima McDonald'sa više puta napomenula da joj obvezno uliju obično mlijeko.

Dodaje i da je greška zaposlenika veća jer je na računu bilo naznačeno da joj treba obično mlijeko.

"Ljudi uglavnom misle da radim nepotrebnu dramu i da mi se samo ne sviđa okus, ali ne pomisle da su neki od nas alergični. Liječnici su mi rekli da bih umrla da sam došla samo pet minuta kasnija", rekla je Savannah i objasnila kako je podijelila svoju priču da bi upozorila na opasnosti koje se mogu dogoditi i iz najmanjih grešaka.

Iz McDonald'sa su demantirali Savannahine navode.

"Istražili smo čitavu situaciju i pregledali nadzorne kamere te možemo potvrditi da nije došlo do pogreške. Mušteriji je poslužena kava s ledom i nitko nije dirao ni ulio bademovo mlijeko dok se narudžba pravila. Također, nije bilo drugih narudžbi sa spornim mlijekom u to vrijeme, tako da nije moglo doći do zabune", rekli su iz McDonald'sa za Daily Mail.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara