"Porezni obveznici potrošili su 20 milijuna kuna jer Meghan ne voli Kate"

"Porezni obveznici potrošili su 20 milijuna kuna jer Meghan ne voli Kate"
Foto: Guliver Image/Getty Images

BRITANSKI mediji prepuni su članaka o troškovima kraljevske obitelji koje plaćaju porezni obveznici. Obitelj je porezne obveznike prošle i ove godine koštala više od 165 milijuna kuna, a plaćala su im se, između ostalog, putovanja i renoviranja njihovih luksuznih domova.

Britanski novinar Piers Morgan žestoko je osudio rastrošnost prinčeva i princeza, a najviše se obrušio na troškove koje je stvorilo renoviranje rezidencije Frogmore Cottage koja je Britance koštala više od 20 milijuna kuna. 

"Cottage na engleskom jeziku znači kućica, ali je Frogmore daleko od kućice. To je palača u koju su Meghan i Harry utukli 2,4 milijuna funti. Britanski porezni obveznici platili su uređenje toga samo zato što Meghan ne voli šogoricu Kate i što ona i Harry ne žele biti u njihovoj sjeni", kaže Morgan.

Osvrnuo se i na činjenicu da Harry i Meghan nikada neće postati kralj i kraljica te da nisu bitan faktor iako ih mediji tako predstavljaju. Obnova dijela Kensingtonske palače u kojoj sada žive William i Kate bila je još skuplja, kaže Morgan, ali to je potpuno prihvatljivo jer se radi o budućem kralju i kraljici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara