Liječnica poslala poruku djeci zbog koronavirusa: Mama se trudila obaviti svoj posao

Liječnica poslala poruku djeci zbog koronavirusa: Mama se trudila obaviti svoj posao
Foto: Twitter

CORNELIA GRIGGS, pedijatrica iz New Yorka, na svom je Twitter profilu podijelila fotografiju na kojoj pozira u zaštitnoj medicinskoj opremi. Njena objava u kratkom se roku počela širiti internetom.

"Moja djeca su premala da bi ovo sada pročitala. Jedva bi me prepoznala u ovoj opremi, ali ako me izgube zbog koronavirusa, želim da znaju da se mama zaista trudila da obavi svoj posao", napisala je uz fotografiju.

Svoj tweet završila je hashtagom #GetMePPE koji upozorava na nedostatak osobne zaštitne opreme s kojom se susreću zdravstveni djelatnici. U samo 24 sata objavu je podijelilo više od 103.000 ljudi.

Griggs je prethodno osvijetlio situaciju u bolnicama u gradu New Yorku u uredništvu New York Timesa objavljenom početkom ovog mjeseca.

"Ovo je kriza i za naše ugrožene pacijente i zdravstvene radnike", rekla je za New York Times.

Saloni za nokte širom SAD-a, koji su se zatvorili zbog propisa o socijalnoj distanci, poklanjaju svoje maske i rukavice onima kojima je to potrebno. Prošlog je tjedna Hanes, kompanija majica, najavila da će izrađivati ​​pamučne maske, a Gap je ponudio besplatnu isporuku zaliha bolnicama.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara