"Poslat ću vas u plinsku komoru": Zbog "šale" u razredu učiteljica dobila otkaz

"Poslat ću vas u plinsku komoru": Zbog "šale" u razredu učiteljica dobila otkaz
Ilustracija (na fotografiji nisu osobe iz teksta): 123rf

JEDNA je učiteljica osnovne škole u Velikoj Britaniji dobila otkaz zbog neumjesne šale koju je rekla na račun učenika židovskog porijekla. 

"Bolje vam je da što prije završite zadatak ili ću vas poslati u plinsku komoru", rekla je ona pred razredom od 28 učenika od 10 godina među kojima je bilo 11 Židova. 

Nakon što se, kako navodi Daily Mail, jedan učenik pobunio, ona mu je rekla da se šali, ispričala se, te zamolila učenike da nikom ne govore o tome. 

Učenici nisu poslušali te su sve ispričali roditeljima od kojih su mnogi ljutito kontaktirali školu, a neki su čak zaprijetili da neće dopustiti djeci da se vrate u školu ako ona u njoj nastavi raditi. 

Nakon toga hitno je sazvan sastanak upravnog odbora te je učiteljica ubrzo nakon toga dobila otkaz. 

Školu pohađa 203 djece u dobi od četiri do 11 godina, a nalazi se u selu Radlett u kojem se četvrtina od ukupno 8000 stanovnika izjašnjava kao Židovi. 

"Svaka čast školi što je tako brzo riješila problem. Nisu se tražili izgovor za njen komentar o plinskoj komori, nego su joj dali otkaz odmah sljedeći dan. To vam dovoljno govori", rekao je jedan od roditelja. 

Iz škole su također potvrdili da je dobila otkaz. 

"Možemo potvrditi da smo dobili prijavu o rasističkom komentaru učiteljice koja radi u našoj školi. Odmah smo proveli istragu, a ona se više neće vratiti na posao kod nas", rekao je glasnogovornik škole. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara