Posljednja želja Davida Bowieja: Neću spomenik, prospite mi pepeo po planinama

Posljednja želja Davida Bowieja: Neću spomenik, prospite mi pepeo po planinama

Foto: FAH

DA JE David Bowie za života želio tradicionalni pokop i grobnicu, ona bi sigurno postala destinacija stotina tisuća njegovih obožavatelja diljem svijeta. No slavni je glazbenik svojoj obitelji prije smrti rekao da ne želi da iza njega ostane nadgrobni spomenik, već samo djela koja će ga nadživjeti, piše Daily Mail.

Kako je otkrio jedan obiteljski prijatelj, Bowiejeva posljednja želja je bila da se njegovo tijelo nakon smrti kremira, a pepeo potom prospe u šumi, u planinama u kojima je zajedno s obitelji bježao u svoju tajnu oazu mira.

Prema pisanju The Suna, Bowie je posljednjih godina iz gradske vreve bježao u Catskill planine, nedaleko mjesta gdje se 1969. godine održao kultni Woodstock.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"David je svoj privatni život ljubomorno čuvao za sebe i bio je odlučan u tome da tako ostane i nakon njegove smrti. Samo Iman, Duncan i Lexi znaju gdje će biti prosut njegov pepeo", rekao je izvor.

Sunday Mirror tvrdi da je Bowie želio učiniti isto što i njegov prijatelj Freddie Mercury, odnosno želio je da njegova glazba bude njegov spomenik, umjesto velebne grobnice na koju bi fanovi mogli nositi cvijeće.

Bowiejevo tijelo je navodno kremirano u tajnosti, ubrzo nakon njegove smrti. Njegov glasnogovornik je odbio dati bilo kakvu informaciju o tome, ističući da je u pitanju privatna odluka Bowiejeve obitelji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara