Posmrtni ostaci Jimija Hendrixa premješteni u predgrađe Seattlea

POSMRTNI ostaci rock-zvijezde Jimija Hendrixa premješteni su u novi spomenik od granita i mramora koji će uskoro biti dovršen u predgrađu Seattlea.

Posmrti ostaci njegovog oca Ala Hendrixa, koji je umro u travnju prošle godine, te očeve supruge Ayako ´June´ Hendrix, također su položeni u obiteljsku grobnicu u središtu spomenika na groblju Greenwood Memorial Park and Cemetery, a tamo će biti premješteni i kremirani ostaci njegove bake Nore Hendrix, priopćila je polusestra glazbene legende Janie L. Hendrix.

Spomenik bi trebao biti dovršen kratko nakon prve obljetnice smrti Hendrixova oca u travnju.

´Žao mi je što otac nije to doživio´, objašnjava Janie.

Poznat po svojim eksplozivnim pjesmama poput ´Purple Haze´, ´Hey Joe´ i ´Foxy Lady´, Hendrix je umro 18. rujna 1970. od posljedica predoziranja tabletama za spavanje u Londonu.

Mjesto gdje je pokopan, označeno samo jednostavnom nadgrobnom pločom s natpisom ´Zauvijek u našim srcima - James M. Jimi Hendrix 1942.-1970.´, oduvijek je privlačilo velik broj posjetitelja iz cijeloga svijeta.

Prema riječima Janie Hendrix, posmrtni ostaci njezinog polubrata premješteni su sa staroga mjesta 26. studenoga, dan prije nego bi glazbenik navršio 60 godina.

Spomenik se nalazi u jugozapadnom kutu groblja, sagrađen je u obliku kupole koju nose sivi granitni stupovi s mramorom.

U Italiji se izrađuje statua Hendrixa u prirodnoj veličini koja će biti postavljena ispod kupole.

Janie Hendrix odbila je iznijeti iznos troškova izgradnje spomenika, otkrivši jedino da ih pokriva obiteljska tvrtka Experience Hendrix LLC, vlasnik autorskih prava pokojnog glazbenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara