Postanite vlasnik Ferrarija za 7.250 eura

Postanite vlasnik Ferrarija za 7.250 eura

AKO žarko želite voziti sportski automobil kao što je Ferrari 360 Modena, a niste previše bogati, postoji rješenje.

Web site www.iownaferrari.com dosjetio se da ideju suvlasništva primjeni na automobilima. Ideja je u tome da svaki od suvlasnika mjesečno uplati određenu sumu novaca i zauzvrat smije koristiti automobil na određeno vrijeme.

Stvar funkcionira po principu koliko para toliko muzike. Tako na primjer, uplatom 5.000 GBP (7.250 eura) jednokratne naknade i mjesečnim anuitetom od 329 GBP, postajete vlasnik Ferrarija F355 Spider. Naravno, automobil ćete imati pravo koristiti četiri tjedna u godini, odnosno svakih trinaest tjedana. Računica je vrlo jednostavna, automobil kupuje dvanaest osoba, koji pojedinačnom isplatom stječu dvanaestinu vlasništva nad vozilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponudi je još nekoliko atraktivnih automobila. Ferrari 360 Modena je nešto skuplja (6500 GBP + 399 GBP/mjesečno), Porsche 911 GT3 ima istu cijenu, a najteže je postati vlasnikom Lamborghini Diabla čiji vlasnički udio se nudi po cijeni od 7.000 GBP, te uz 399 GBP mjesečne rate.

Za sve one koji smatraju da im je četiri tjedna u godini premalo, tvrtka nudi mogućnost otkupa većeg udjela kada proporcionalno raste dopušteno vrijeme korištenja. Naravno, postoje i ograničenja, a to su prije svega financijska likvidnost klijenta i godine starosti (više od 30 g).

Ako se nekome čini da je sve to preskupo, pedantni Englezi su se potrudili napraviti usporedbu s klasičnim iznajmljivačima automobila. U slučaju Ferarrija 360 Modena, cijena četverotjednog najma je 18.200 GBP, dok je putem suvlasništva svega 4.788 GBP (12x399 GBP).

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara