Postoji 11 tipova seksualnih osobnosti, u kojem se vi pronalazite?

Postoji 11 tipova seksualnih osobnosti, u kojem se vi pronalazite?
Foto: Instagram

SEKSUALNA terapeutkinja Vanessa Marin 15 godina se bavi tim poslom i, po podacima koje je prikupila, shvatila je da postoji nešto što je ona nazvala tipovi seksualnih osobnosti.

"Kao što je važno znati što točno tražimo u partneru i u vezi, jednako je važno znati i što tražimo u seksu", kaže Marin za Huffington Post. 

Podatke koje je prikupila složila je u klasifikaciju tih seksualnih tipova i podatke objavila na društvenim mrežama te uključila neke ljude u istraživanje putem e-maila kako bi provjerila je li nešto propustila. Tako je na kraju došla do ovih 11 tipova seksualnih osobnosti...

1. Dekompresor

Seks vam služi kao sredstvo za otklanjanje stresa. Uživate u tom tjelesnom i mentalnom oslobađanju koje vam orgazmi nude. Možda seks ili samozadovoljavanje koristite i kao sredstvo koje vam pomaže da lakše i brže zaspite. 

2. Istraživač

Vama seks služi za istraživanje novih stvari. Seks je za vas zabava i ne shvaćate ga previše ozbiljno. Seksualno ste znatiželjni, otvoreni za nova iskustva i žudite za novim pozama i iskustvima.

3. Trgovac

U seksu tražite prihvaćanje i velikodušnost od partnera ili partnerice. Očekujete od druge osobe da ispuni sve vaše želje i potrebe u krevetu, a sa zadovoljstvom ćete uzvratiti istom mjerom. 

4. Davatelj

U vašim očima je seks dar koji poklanjate partneru ili partnerici. Bitno vam je samo da ugodite drugoj osobi i zadovoljite njene potrebe, a da vam pritom seksualno iskustvo te druge osobe uopće nije bitno (kao ni vaše vlastito).

5. Čuvar

Vama je najvažniji osjećaj sigurnosti tijekom seksa. Ljudi koji se pronalaze u ovom tipu su se često susreli s nekom vrstom seksualne traume u prošlosti. Veoma su vam bitne unaprijed određene granice.

6. Tragač za strašću

Vama seks nije dobar ako nije veoma intenzivan i sveobuhvatan. Volite divlji, životinjski seks. Sviđa vam se ideja da se prepustite i izgubite u trenutku. Želite da tijekom seksa imate osjećaj kao da je vrijeme stalo.

7. Tragač za zadovoljstvom

Tjelesni užitak koji osjećate tijekom seksa ono je zbog čega se vraćate i želite još i još i još... Ne tražite emociju u seksu, lako se upuštate u odnose s ljudima koje ste tek upoznali. Bitan vam je fizički dodir.

8. Priroritetni tip

Vama je seks najvažnija stvar u životu. Bez obzira na to koliko ste zauzeti i u kolikoj ste gužvi, vama je seks uvijek prioritet. Čak i kad ste najumorniji tražite načine da se opustite među plahtama (ili gdje god već stignete).

9. Romantični tip

Za vas je svrha seksa povezivanje s partnerom na emocionalnoj razini, a ne samo na fizičkoj. Vi tražite prisniji tip seksa, milovanje, kontakt očima, izljeve ljubavi. Ne žurite s upuštanjem u odnose s nekim.

10. Spiritualist

Mislite da seks mora biti transcendentalno iskustvo. Seks je za vas više od onog što se događa fizički. Vjerojatno ste religiozni ili vas zanimaju istočnjačke filozofije. Ako ste odrasli u religiji s krutim moralnim pogledima na seksualnost, možda vam je teško uživati ​​u zdravom seksualnom životu, a da se ne osjećate posramljeno ili osuđeno.

11. Tragač za uzbuđenjem

Sado-mazo, seksualne maštarije i sve ono što je drugima tabu, vama je omiljeno u seksu. Važan vam je element moći u seksu, neovisno o tome jeste li vi dominantni ili dopuštate partneru da on dominira nad vama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara