Povučena Sabina pobijedila u prvoj sezoni Hrvatskog top modela

ONO ŠTO je Index tjedan dana uoči velikog finala prve sezone Hrvatskog top modela objavio, RTL televizija večeras je i službeno potvrdila - prvi hrvatski televizijski top model je 19-godišnja Riječanka Sabina Behlić. Unatoč letargiji, piercingu, podmetanjima i lošem poznavanju engleskog jezika Sabina će uskoro otputovati na razne testove i ispitivanja modnog tržišta u Milano, odakle će je agencija Major, s kojom je ugovor na godinu dana navodno već potpisala, uputiti u jedno od modnih tržišta za koje procijene da bi mladu Riječanku moglo prigrliti raširenih ruku.

Djevojka s famoznim faktorom "X"

Djevojka s famoznim faktorom X, Sabina Behlić, letargično i zbunjeno novinarima je nakon završetka showa objasnila kako se osjeća. "Svjesna sam svega što se dogodilo, uzbuđena sam naravno, iako je moj favorit do samog kraja bila Valentina. Naravno, nisam očekivala pobjedu, ma jesam, očekivala sam, kad sam se već prijavila. Roditelji su mi velika podrška u svemu, a i prema modnom svijetu nemam predrasuda", ispričala je Sabina. "Ne znam kakvi su mi planovi za dalje, upisala sam faks i želim ga završiti, želim ići kući odmoriti se", jedva je, bez trunke uzbuđenja u očima, izustila djevojka koja je večeras postala prvi hrvatski top model.

Spektakularnu završnicu prva je napustila Marina

U finalu su se našle tri djevojke - Sabina, Marina i Valentina, sve željne pobjede, glamura i fotografskih bliceva, a veliku završnicu prva je napustila vrckava i emotivna Marina koja za sebe kaže "da sve što dotakne uništi", pa se nekoliko puta uz čuveno dalmatinsko, i njoj svojstveno "majko mila!" i "Gospe moja!" pokušavala riješiti treme i straha od kamera koje su ih ovoga puta snimale uživo. Iako je Marina činjenicu da prva napušta veliko finale prihvatile bez suza, pompe i prevelikog iznenađenja, razočaranje na licu mlade dame itekako je bilo očito - pokunjeno je nosila revije Linee Exclusive i Hippy Gardena sa ostalih šesnaest djevojaka, koje su jedna po jedna, iz tjedna u tjedan, napuštale show. Ipak, Marina je pokazala da je u tromjesečnom druženju s Borutom, Tatjanom, Hoykom i Borisom ponešto i naučila, te je fenomenalno odradila zadatak koji su djevojke imale za "domaću zadaću".

Djevojke su trebale same osmisliti svoju modnu fotografiju - frizuru, stajling, kadar i režiju fotografije, a taj zadatak je, uzevši si za inspiraciju Ditu von Teese najbolje odradila upravo Marina. Da negdje u sebi krije sadomazohističke sklonosti, u posljednjem zadatku modnog realityja odala nam je Valentina, koja si je za inspiraciju uzela "Catwoman". "Želim kožu i masku preko lica!", spremno je rekla stručnom timu koji im je pomogao oko realizacije zadnjeg "neprofesionalnog" projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znala sam da protiv Sabine nemam šanse!"

Iako je Nini Lari Vidaković, novoj urednici časopisa Joy, na čijoj će naslovnici osvanuti Sabina, zbunjena Valentina bila favorit, Valentinu je pobjede koštao nepremostivi sraz koji vlada između nje i hodanja pistom. Doduše, Borut je u jednom trenutku Valentinu pohvalio "kako je napredovala slonovskim koracima" u umjetnosti hodanja po pisti, ali valjda je mislio doslovno, jer ta se djevojka ni nakon tri mjeseca svakodnevnog vježbanja s gracioznošću top modela još uvijek nije našla. "Kada sam se našla u finalu i kad je došao trenutak da žiri (u pet minuta pauze između reklama, op. a.) odluči tko je pobjednica, znala sam da protiv Sabine nemam nikakve šanse. Uostalom, ona je bila i moj favorit", rekla nam je Valentina, koja za pobjedom navodno ne žali. "Lijepo sam se provela, puno toga naučila i to je to", odgovorila je vidno izmučena na pitanje što joj je sve ovaj show donio.

"Elle nije tip časopisa koji bi se bavio ovakvim stvarima"

Iskoristili smo priliku i zamolili Boruta da nam konačno razjasni misteriozni status časopisa Joy - kako to da je Joy, kraj Ellea, vodeći modni časopis u Hrvatskoj. "Joy je časopis namijenjen ovakvom showu, ovakvoj publici. Ja s tim nemam veze, to je dogovoreno prije nego što su mene dogovorili i nije išlo preko mene. A i iskreno govoreći, Adria Media ima nekakav dogovor s RTL-om, oni su ponudili Joy, a i Elle nije tip časopisa koji bi se bavio ovakvim stvarima. Međutim, Elle je sigurno vodeći modni časopis u Hrvatskoj!". Sve u svemu, još jedan reality show dočekao je kraj sezone, više-manje uspješno. Sabina putuje u Milano, ostale djevojke vraćaju se svojem "starom" životu, reflektori su vjerojatno već i spakirani, a ono po čemu ćemo ovaj show najviše pamtiti sigurno su Tatjana i Borut, koji su svoj posao, uz povremene lapsuse, odradili krajnje profesionalno i nadasve simpatično.

Vanda Voloder 
Foto: Goran Perešin

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara