Požalio se na izgled kandidatkinja za miss, ekipa ne vjeruje koliko je glup

Požalio se na izgled kandidatkinja za miss, ekipa ne vjeruje koliko je glup
Foto: Press

JEDAN se muškarac na Twitteru požalio da na ovogodišnjem škotskom natjecanju ljepote među djevojkama nedostaje rasne raznolikosti, zbog čega je postao glavni predmet ismijavanja. Ekipu na internetu najviše je nasmijalo to što Iain Robertson, iako je iz Glasgowa, ne zna demografsku sliku Škotske po kojoj stanovništvo većinom čine bijelci.

Prema posljednjem popisu stanovništva Škotske iz 2011. godine, 84% stanovništva čine bijelci, Azijati čine tri posto, a Afrikanci jedan posto populacije.

"Oduševljen sam što vidim ovakvu raznolikost na ovogodišnjem natjecanju Miss Škotske", napisao je Iain sarkastično na Twitteru.

Kada su krenule pristizati kritike na njegovu tvrdnju da je natjecanje rasističko, Iain se počeo opravdavati.

"Da budem jasan, ovo nije direktan napad na cure s fotografije, one nisu napravile ništa pogrešno i ja im želim puno sreće na ovogodišnjem natjecanju", napisao je Iain.

"Siguran sam da si podjednako 'oduševljen' i raznolikošću miss Nigerije", pisao mu je jedan korisnik koji je priložio sliku nigerijskih natjecateljica.

"Pa, ovo je jebena Škotska! Sad ću vam pokvariti iznenađenje, većina natjecateljica u Kini ujedno su i Kineskinje", našalila se druga korisnica. 

"Natjecateljice za Miss Zimbabve", nastavili su ostali korisnici u istom stilu:

 "One su vrlo različite. Ja vidim plavuše, brinete, crvenokose."

"Većina Škota su bijelci. Nadam se da će ti ovo pomoći."

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara