Pozeri svijeta ujedinili se na festivalu u Cannesu

Pozeri svijeta ujedinili se na festivalu u Cannesu
POZERI svijeta ujedinite se, vrijeme je da prošećete ono što imate po Cannesu!

Dok traje filmski festival u Cannesu, šetališta francuske rivijere pravi su raj za egzibicioniste, kao što su to inače Venice Beach u Kaliforniji i Ulica Veneto u Rimu.

Elegantne dame šetaju pudlice, osunčani Adonisi odmjeravaju mlade talente, a sve poglede privlače glamurozni foto-modeli u prolazu.

Momci iz osiguranja u tamnim odijelima znoje se na podnevnom suncu iza obaveznih sunčanih naočala, dok pokušavaju odvojiti "kukolj od žita" na ulazima ekskluzivnih restorana na plaži.

Na ulicama Cannesa preko zvučnika glasno se puštaju glazbene teme iz kultnih filmskih klasika, a "šopingholičari" krstare po skupim dizajnerskim buticima uzduž La Croisette.

S balkona luksuznih hotela vise velika platna s likom Keanua Reevesa i Arnolda Schwarzeneggera - Cannes se tako pretvara u idealnog brata blizanca Beverly Hillsa.

Festival se promovira velikim plakatom na kojem piše "Viva il Cinema" - to su riječi oduševljenja Federica Fellinija nakon što je osvojio Zlatnu palmu za film "Slatki život".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bezbrojne TV ekipe šeću po La Croisette ne bi li našle sugovornike koji će im pričati o magiji Cannesa. Svi žele na trenutak osjetiti kako je to biti slavan.

U pretrpanoj marini usidrene su velike jahte, koje se u svojoj bjelini sjaje na mediteranskom suncu. Jedna od njih toliko je velika da na palubi ima helikopter.

Brojni konobari trčkaraju po jahtama i poslužuju pića filmskim mogulima koji sklapaju skupe ugovore za buduće hitove.

Slavni i bogati filmove gledaju na ekskluzivnim projekcijama, a mase u "Cinema a la Plage", kinu na plaži.

U središtu pozornosti svakako je kino snova - Palais des Festivals, poznato po crvenom tepihu po kojem već 60 godina svakog proljeća hodaju najveće zvijezde filmskog svijeta.

Dok su prvu noć, u srijedu, na projekcije stizali glumci, obožavatelji, smješteni na sigurnoj udaljenosti od svojih idola, pratili su svaki njihov pokret na velikim ekranima.

Kako su Francuzi oduvijek bili veliki tradicionalisti, i sada, bez obzira na vruće večeri i poneki pljusak, fotografi i kamermani obavezno moraju nositi svečana odijela.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara