Praznovjerni Rumunji izbacili ženu iz zrakoplova

Praznovjerni Rumunji izbacili ženu iz zrakoplova

FOTOREPORTERKA najtiražnijeg rumunjskog dnevnog lista zamoljena je da napusti zrakoplov s kojim su rumunjski nogometaši otputovali na pripremnu utakmicu u Ukrajinu.

Razlog jest prava pobuna nogometaša kada su shvatili da se u zrakoplov ukrcala i jedna žena, što po njima donosi veliku nesreću.

Gabriela Arsenie je jedna od najboljih fotoreporterki u Rumunjskoj, dobila je i nagradu za fotografiju godine 1999., ali sve to joj nije pomoglo da otputuje sa nacionalnom ekipom.Nikad se nije dogodilo da jedna žena bude u zrakoplovu sa rumunjskom reprezentacijom i ta tradicija će se nastaviti, kazao je jedan od rumunjskih trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunjski nogometaši, ali i treneri, jedni su od najprazbovjernijih na svijetu. Tako izbornik Anghel Iordanescu obvezno prije svake utakmice ode u crkvu, a na klupi nosi malu ikonu za sreću.

U reprezentaciji je pravilo da svaki igrač prilikom izlaska prvo desnom nogom stane na travnjak, a potom simbolično otrgne busenčić trave i pomoli se. Kada putuju autobusom, rumunjski nogometaši zabranjuju vozaču da vozi unazad, a kada je to neizbježno, svi izlaze napolje. Također, tijekom putovanja najstrože je zabranjeno - zviždanje, jer donosi pregršt nesreće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara