Prelijepa Crna udovica najplaćenija je glumica godine

Prelijepa Crna udovica najplaćenija je glumica godine
Foto: Getty Images

ULOGA Marvelove superjunakinje Crne udovice, glumicu Scarlett Johansson ove je godine lansirala na vrh Forbesova popisa najbolje plaćenih glumica.

Uloga u čak pet Marvelovih stripovskih adaptacija na putu do najplaćenije glumice svijeta bez sumnje je bila ključna da ova tridesettrogodišnjakinja od 1. lipnja 2017. do 1. lipnja 2018. utrži 40,5 milijuna dolara, čime je njezina zarada u odnosu na proteklu sezonu učetverostručena, piše Forbes. 

Embed from Getty Images

Sa zarađenih 28 milijuna dolara iza nje je Angelina Jolie (43), uglavnom zahvaljujući isplati za ulogu u filmu Zlurada 2, koji bi se u kinima trebao početi prikazivati 2020. 

S popisa deset najbolje plaćenih, a istodobno i s trona najbolje plaćene u prošloj sezoni, ove je godine ispala Oskarovka Emma Stone. 

Na trećem je mjestu Jennifer Aniston (49), koja još uvijek profitira od uloge u Prijateljima, s 19,5 milijuna dolara zarade, a na četvrtom je Jennifer Lawrence (28) s 18 milijuna dolara prihoda, što je za šest milijuna manje nego prethodne godine. 

Na petom mjestu je Reese Witherspoon (42) sa zarađenih 16,5 milijuna dolara, a slijede Mila Kunis, Cate Blanchett, Melissa McCarthy i Gal Gadot. 

Forbesov popis najbolje plaćenih glumaca za 2018. godinu bit će objavljen idući tjedan. Prošle je godine to bio Mark Wahlberg s čak 68 milijuna dolara. 

Iz Forbesa kažu da zbog manjka ženskih uloga glumice imaju manje izgleda zaraditi veće svote novca te dodaju da su ove godine samo dvije premašile zaradu od 20 milijuna dolara, u odnosu na tri u 2017. i četiri u 2016. godini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara