Premijera predstave "Zabranjeno za mlađe od 16" privukla publiku svih generacija

Pod redateljskom palicom Ivice Šimića te budim okom producentice Vitomire Lončar, scenografkinje Dinke Jeričević i kostimografkinje Marte Grbešić, predstava "Zabranjeno za mlađe od 16" nastala je prema tekstu Kriste Šagora. Upravo minimalan broj elemenata na samoj sceni, omogućio je publici da se usredotoči na samu radnju. I dok je većina publike bez daha pratila ono što se događalo na sceni, pokazalo se kako ima pojedinaca koji ili su prvi put u kazalištu ili nikako da svladaju osnove kulture - zvonjava mobitela, pritajeno šaputanje te hihotanje u potpuno krivim trenucima nisu mimoišli ni ovu izvedbu predstave.

Radnja predstave odvija se u praznom kinu gdje se, očito zabunom jer film nikako da počne, susreću dvije djevojke i jedan mladić. U nizu seksualnih igara u kojima je upravo mladić objekt manipulacije i zavođenja te seksualnih aluzija, publika je imala priliku upoznati lica i čitav svijet mladenačke seksualnosti, ali i predrasuda, kompleksa i problema s kojima se današnja mladež susreće, ali o kojima društvo uglavnom šuti.

Po završetku predstave Csilla, Lana i Luka nisu krili zadovoljstvo. Još vidno uzbuđeni i uspuhani, u razgovoru za Index su rekli kako su jako zadovoljni publikom, ali i vlastitom izvedbom.

"Još uvijek sređujemo dojmove, premijera je ipak premijera. Na jučerašnjoj pretpremijeri je bila mlađa publika. Danas je premijeri prisustvovala ona malo 'ozbiljnija'. Svaka dobna skupina predstavu doživi drugačije. Navikli smo se mi već na ranijim projektima raditi sa mlađom publikom, pa tako i na komentare koje znaju dobacivati." - rekla je nam je Csilla Barath-Bastaić, koja osim na ovoj predstavi već radi i na jednom novom projektu.

Moramo priznati da je večerašnja izvedba bila za svaku pohvalu, tako da je za očekivati da će ionako pretrpan raspored ovo troje mladih glumaca postati još pretrpaniji. Zadovoljstvo večeras viđenim nije krila ni okupljene publika, iz koje su se po završetku predstave mogli čuti komentari poput "Šteta što nisu napravili sad samo pauzu, pa nastavili bar još sat vremena.".

Svi oni koji su se zainteresirali za predstavu, raspored prikazivanja mogu pogledati na internet stranici Male scene.

Tekst: I.M.
Foto: Irena Sinković/I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara