Preminuo je Zoran Jajac, jedan od najpoznatijih dalmatinskih chefova
PREMINUO je Zoran Jajac, jedan od najpoznatijih dalmatinskih chefova, javlja portal Šibenik News.
Zoran je završio Ugostiteljsku školu u Opatiji te je radio u slavnom opatijskom restoranu Bevanda od 1979. do 1983. godine. Nakon toga vratio se na Murter, gdje je radio u restoranu Bizon. Njegova jela mogla su se jesti i u restoranima na Kornatima.
Njegova kulinarska karijera trajala je više od 40 godina. Postao je poznat, cijenjen i priznat zahvaljujući svom osebujnom, kreativnom pristup kuharstvu.
Dobitnik je Zlatne boule, priznanja Šibensko-kninske županije za chefa 2019. godine. Kako piše Šibenik News, Zoran je bio među domaćima začetnicima i pionirima vrhunskog kuharstva. Zaslužan je za stvaranje i afirmaciju tradicionalne i suvremene hrvatske gastronomije.
Osim kuhanja, volio je klesati kamen i graditi u kamenu. Ta djela ostaju kao trajni spomen na njega u restoranima Levrnaka i Fešta.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati