Prequel serije Igra prijestolja najavljen za 2022. godinu

Prequel serije Igra prijestolja najavljen za 2022. godinu
Screenshot: Youtube

HBO je najavio da će prequel serije Igra prijestolja, čiji  je radni naslov Kuća zmaja (House of the Dragon), gledatelji imati prilike pogledati 2022. godine. Serija bi se trebala sastojati od deset epizoda.

Kuća zmaja će ispričati priču kuće Targaryen, opisat će događaje koje su se odigrali 300 godina prije Igre prijestolja. George R.R. Martin je uključen u kreiranje serije i ideje izvlači iz svoje knjige Vatra i krv.

HBO je prethodno odbio prequel seriju pod neslužbenim nazivom Duga noć (The Long Night) u kojoj je glavnu ulogu trebala tumačiti holivudska glumica Naomi Watts – prenosi CNET.

"Pilot epizode ponekad ne uspiju. I to je bio slučaj s pilotom prvog prequela. Ne postoji posebna stvar koju bih izdvojio i rekao da je to ono zbog čega smo odbili tu verziju priče", istaknuo je šef HBO-a Casey Bloys.

Radnja prequela Duga noć je smještena 8000 godina prije serijala Kuća zmaja, koji je najavljen za 2022. godinu. Za njegovu realizaciju je bilo potrebno malo više mašte i mnogo konkretnija priča. Jedna dobra stvar Kuće zmaja su smjernice Georgea R.R. Martina koje su nedostajale prequelu koji je odbijen.

George R. R. Martin je možda zauzet, ali definitno ima vremena završiti dugo iščekivanu šestu knjigu Vjetrovi zime, u serijalu knjiga Pjesma leda i vatre.

"Očekujem da ću do neke mjere biti umiješan u produkciju novog serijala. Ako sve prođe kako treba, možda ću napisati scenarij za nekoliko epizoda, kao što sam to učinio i za seriju Igra prijestolja. Dok ne završim pisanje knjige, neću se mnogo uplitati u snimanje serije, jer zima i dalje dolazi i Vjetrovi ostaju moj prioritet", istaknuo je George R. R. Martin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara