Priča o psu rastopila srca milijuna: "Došla je prije godinu dana i ne miče se"

Priča o psu rastopila srca milijuna: "Došla je prije godinu dana i ne miče se"
Foto: Facebook

SHEILA, mješanka zlatnog retrivera iz predgrađa Buenos Airesa, osvojila je srca milijuna ljubitelja životinja iz Južne Amerike nakon što je objavljeno da je strpljivo čekala ispred lokalne policijske postaje otkako je njezin vlasnik priveden prije više od godinu dana.

Vjerni pas počeo se pojavljivati ispred postaje ubrzo nakon što je njezin vlasnik prošle godine uhićen zbog napada. Osoblje vjeruje da je Sheila pratila patrolno vozilo u kojem je bio njezin vlasnik, a jednom kad je stigla, nikad nije prestala dolaziti.

Nije trebalo puno da policajci primijete njezinu prisutnost pa su joj počeli donositi hranu. Sheila je u početku bila oprezna, no danas ovisi o policajcima zbog prehrane, noću spava u postaji, a ponekad se pridruži svojim skrbnicima tijekom patrole. No uvijek se vrati ispred postaje čekati svog vlasnika, prenosi Oddity Central.

"Od prve minute, Sheila, koja je stara 4 ili 5 godina, stajala je ispred zgrade i odmah stekla našu ljubav. Danas je ona dio naše obitelji i tako se dobro prilagodila da kad osoblje ide u patrolu pješice, ona ih slijedi", rekao je zamjenik povjerenika Juan Jose Martini za lokalni Tucumanalas7.

Policijske službenike toliko je oduševila Sheilina odanost i ljubav prema vlasniku da joj povremeno dopuštaju da provodi vrijeme s njim. "Uvijek dolazi vidjeti vlasnika i spava u postaji, predivno je", rekao je jedan od policajaca.

Prije nekoliko mjeseci Sheilu je napao drugi pas, buldog, i trebala je pomoć veterinara. Bila je hospitalizirana 15 dana, a sve medicinske troškove pokrila je policijska postaja. Srećom, potpuno se oporavila i uspjela se vratiti na svoju poziciju.

"Pretpostavljam da će otići s vlasnikom kad izađe, a kad se to dogodi, nedostajat će nam", dodao je Martini.

Sheila će se još načekati s obzirom na to da njezin vlasnik služi kaznu od tri i pol godine. No barem se brinu za nju i povremeno može vidjeti svog vlasnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara