Prije nego što su ubijena, milijarder objavio da će djeci ostaviti golema imanja

Prije nego što su ubijena, milijarder objavio da će djeci ostaviti golema imanja
Foto: EPA

DANSKI milijarder Anders Holch Povlsen, koji je najveći dioničar popularne online trgovine Asos, prošlog je tjedna u otvorenom pismu objavljenom na stranicama svoje kompanije napisao da planira goleme posjede u Škotskoj ostaviti svojoj djeci. S partnericom Anne Storm Pedersen imao je četvero djece, a njih troje poginulo je u terorističkim napadima na Šri Lanki na Uskrs.

Povlsen ima 220.000 hektara zemljišta koje je želio očuvati preko svog projekta Wildland te na njega vratiti ugrožene vrste, odnosno oživiti davno uništena staništa. Kako je napisao u otvorenom pismu, nadao se da će njegova djeca nastaviti s tim projektom nakon što on i supruga umru, prenio je prije pet dana Herald Scotland.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

👼🏼👼🏼👼🏼

Objavu dijeli ALMA STORM HOLCH POVLSEN (@almashpovlsen)

"U našem domu u Glenfeshieju, i Anne i ja, naša djeca i roditelji, uživali smo u dubokoj vezi s tim prelijepim krajolikom. Kako je naše imanje raslo, a naša vizija postajala jasnija, odlučili smo sve objediniti u projekt koji zovemo Wildland. To je naša velika i cjeloživotna obveza, ne samo prema nama već prema škotskom narodu i prirodi, obveza u koju snažno vjerujemo. Želimo obnoviti dijelove gorja, vratiti ih u prvobitno stanje i popraviti štetu koju im je čovjek nanio. Brojna su osjetljiva imanja koja imaju predivnu priliku da ih obnovimo i vratimo u život. Postoje i arheološki važne strukture koje smo dužni štititi. Naša vizija je da projekt Wildland pruži sigurnost i trajnu vezu ne samo onima koji i žive na tim područjima već širim zajednicama. Radimo na potpuno održivom modelu; sve u skladu s projektom koji je dugotrajniji od onog što ćemo Anne i ja doživjeti u svom životu", napisao je.

Povlsen, inače najbogatiji Danac, s Anne je imao četvero djece, Almu, Astrid, Agnes i Alfreda. Njegov glasnogovornik potvrdio je da ih je troje poginulo, no nije otkrio koje troje. Nekoliko dana prije napada Alma je objavila fotografiju svojih sestara i brata pored bazena na Šri Lanki, kamo je obitelj otputovala na odmor za Uskrs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 x små ferie basser 🐻

Objavu dijeli ALMA STORM HOLCH POVLSEN (@almashpovlsen)

Policija je uhitila najmanje 24 osobe u sklopu istrage samoubilačkih napada na Šri Lanki u kojima je poginulo najmanje 290 ljudi, a izvelo ih je šest ili sedam bombaša samoubojica, rekli su dužnosnici i objavili da novi policijski sat stupa na snagu u ponedjeljak navečer. Najmanje 35 stranaca poginulo je u eksplozijama, još 19 ostalo je u bolnicama.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara