Prije osam godina prerano nas je napustio velikan hrvatskog glumišta

Prije osam godina prerano nas je napustio velikan hrvatskog glumišta
Screenshot: YouTube

NA JUČERAŠNJI dan prije 8 godina, od posljedica jakog moždanog udara, preminuo je voljeni glumac Predrag Vušović Pređa. Imao je tek 50 godina.

Pređa je rođen 29. kolovoza 1960. godine u Kotoru, a osnovnu i srednju školu pohađao je u Dubrovniku, gdje se još kao 12-godišnjak prvi put popeo na scenu Malog kazališta Marina Držića te ulogom Toma Sawyera zacrtao svoj životni put.

Svoje najveće uloge Vušović je ostvario upravo u tom gradu, na Dubrovačkim ljetnim igrama, a neke od posljednjih uloga po kojima ga publika pamti uključuju gunđavog Gazdu iz Bitanga i princeza te Didu iz serije Odmori se, zaslužio si.

Putovanje u Vučjak, Ne dao Bog većeg zla, Svjedoci, Kako je počeo rat na mom otoku, Maršal, Duga mračna noć, Duh u močvari, Metastaze, samo su neke od uloga iz bogate filmografije prerano preminulog glumca.

Tijekom života Vušović je imao brojnih problema s alkoholom, zbog čega je 2006. zamalo umro od unutarnjega krvarenja. Nakon što su mu liječnici zabranili da pije, znao se našaliti kako više ne smije ni pogledati čašicu. Nažalost, starim navikama vratio se čim se oporavio, iako je bolovao od ciroze jetre.

Pređa se tijekom života nije ženio i nema djece, no svojim ulogama pobrinuo se da se njegovo ime nikad ne zaboravi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara