Princ Charles optužen za licemjerje zbog kupnje Audija

JEDAN je britanski laburistički zastupnik optužio princa Charlesa za licemjerje nakon što je kupio njemački automobil Audi, a prethodno pozvao Britance da kupuju britanske proizvode kako bi pomogli britanskoj poljoprivredi, objavio je protekloga vikenda tamošnji tisak.

Kupnju Audija potvrdila je glasnogovornica princa Charlesa. Ona je napomenula da je Audi izabran zbog toga što je u Britaniji prekinuta proizvodnja automobila koji je princ prvotno htio kupiti, a to je Vauxhall Omega. Vauxhall je britanska inačica Opela.

´Vauxhall je odlučio prestati proizvoditi Omegu, pa je princ morao izabrati drugi automobil. Audi je bio taj koji je ispunio sve tražene uvjete´, izjavila je glasnogovornica.

Po njezinim riječima, odluka princa Charlesa nije u suprotnosti s tekstom koji je prošloga tjedna napisao za poljoprivredničku reviju ´Farmer´s Weekly´ u kojemu je zatražio od britanskih javnih institucija i državnih tijela da hranu nabavljuju kod domaćih proizvođača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Zamislite količinu hrane koju bi kupile naše oružane snage, lokalna tijela vlasti, škole i sveučilišta te kako bi to pozitivno utjecalo na razinu života naših poljoprivrednika´, napisao je Charles.

´Princ je govorio o hrani, ne o automobilima´, kazala je glasnogovornica.

Laburistički zastupnik Tom Watson pak ističe da bi Charles trebao svoje prijedloge uskladiti s djelima i kad je riječ o britanskoj automobilskoj industriji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara