Princ Charles preselio se u kuću svoje bake

ZASTAVA britanskog prijestolonasljednika princa Charlesa vijori se nad Clarence Houseom, bivšim domom kraljice majke u Londonu, u koju se njezin najdraži unuk uselio u ponedjeljak.

Princ Charles preselio se u dom svoje pokojne bake na njezin rođendan - kraljica majka trebala je tog dana proslaviti svoj 103-i rođendan.

Kraljica majka živjela je u Clarence Houseu gotovo 50 godina, a u nju se preselila nakon smrti svog supruga Georga VI 1952. godine te je u njoj živjela do svoje smrti 30. ožujka prošle godine.

Charles (54) gotovo je svakoga dana posjećivao svoju baku kada je bio u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Usprkos obiteljskih i sentimentalnih veza, Charlesovo preseljenje izazvalo je pravu malu buru - prvenstveno zbog troškova obnove kuće i činjenice da Charlesova dugogodišnja "prijateljica" Camilla Parker Bowles (55) ima svoje odaje u toj kući.

Prema procjenama obnova kuće stajala je oko 4.5 milijuna funti, što su platili britanski porezni obveznici, a Charles je iz svog džepa platio 1.6 milijuna funti.

Prinčevi William (21) i Harry (18) za svoje su sobe u tatinoj novoj kući izabrali moderan namještaj.

Clarence House izgrađena je 1820. godine u neoklasicističkom stilu za princa Williama Henrya, koji je tamo živio kao kralj William IV od 1830. do 1837. godine.

Princ Charles najavio je da će po prvi puta javnosti otvoriti vrata svog novog doma. Clarence House bit će otvorena za javnost od 6. kolovoza do 17. listopada, a cijena ulaznice bit će pet funti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara