Princ Harry se pojavio u Škotskoj, mnoge iznenadilo kako želi da ga zovu

Princ Harry se pojavio u Škotskoj, mnoge iznenadilo kako želi da ga zovu
Foto: Guliver Image/Getty Images

PRINC Harry, vojvoda od Sussexa, danas se pojavio u Edinburghu na jednom od svojih posljednjih angažmana prije nego što potkraj ožujka sa suprugom Meghan zauvijek napusti kraljevske dužnosti. Organizatore događaja na kojemu je Harry govorio nemalo je iznenadilo kada im je princ rekao kako da ga najave.

"Samo Harry. Tražio je da ga oslovljavamo samo imenom", rekli su organizatori.

"Molim vas, toplim škotskim zagrljajem pozdravite Harryja", rekla je voditeljica prije nego što je princ počeo govoriti.

Inače, članove kraljevske obitelji koji nose titule HRH, odnosno Njegovo/Njezino Kraljevsko Visočanstvo, u službenim se dokumentima i na službenim događajima ne oslovljava imenom, nego titulom. Tako su Harryja dosad predstavljali s Njegovo Kraljevsko Visočanstvo vojvoda od Sussexa, a njegovu suprugu Meghan kao Njezino Kraljevsko Visočanstvo vojvotkinja od Sussexa.

Princ Charles službeno je Njegovo Kraljevsko Visočanstvo princ od Walesa, princ William je Njegovo Kraljevsko Visočanstvo vojvoda od Cambridgea, a princ Andrew, recimo, Njegovo Kraljevsko Visočanstvo vojvoda od Yorka.

Kraljica Elizabeta je Njezino Veličanstvo kraljica.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara