Princ William dugo je odbijao oženiti Kate, a za sve su krivi njegovi roditelji

Princ William dugo je odbijao oženiti Kate, a za sve su krivi njegovi roditelji
Foto: EPA

KAD SU princ William i Kate Middleton napokon objavili zaruke, princ Charles se našalio da su se pripremali dovoljno dugo. 

Za razliku od svojih roditelja i brata, William se nije žurio uskočiti u brak. On i Kate poznavali su se deset godina prije nego što ju je zaprosilo. Upoznali su se na fakultetu kad im je bilo samo 18 godina. 

Dugo su bili samo prijatelji, a čak su i neko vrijeme živjeli zajedno prije nego što je njihov odnos postao romantičan. William je bio pod pritiskom da je oženi, a to je dugo odbijao, navodno zbog svojih roditelja, piše Mirror. 

U knjizi The Making of Royal Romance, Katie Nicholl tvrdi da se William zakleo da nikad neće stupiti u brak prije nego što bude spreman na taj korak jer je vidio kako je to utjecalo na njegove roditelje. 

"Bilo mu je jasno da je njegov otac morao oženiti Dianu jer je ona bila prikladna mladenka. On sam nije htio takav pritisak i obećao je sebi da neće dopustiti da ga natjeraju pred oltar", piše ona. 

Na jedno pitanje novinara i sam je tako odgovorio. 

"Zaboga, imam samo 22 godine. Premlad sam da se ženim. Ne želim se ženiti dok ne budem imao najmanje 28 godina, možda ni do tridesete", rekao je jednom prilikom za International Business Times. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara