Priznao stotine ubojstava, a onda su istražitelji došli do šokantnog otkrića

Priznao stotine ubojstava, a onda su istražitelji došli do šokantnog otkrića
Foto: Press

NETFLIX ponovno ima true-crime dokumentarac koji će oduševiti ljubitelje ovog žanra.

U svojoj novoj dokumentarnoj seriji bave se slučajem Henryja Leeja Lucasa, serijskog ubojice koji je priznao ubojstva više stotina ljudi. To nije bilo sve. Osim priznanja, u detalje je opisao žrtve i zastrašujuće načine na koje ih je ubio.

Međutim, Lucasova priznanja mnoge su navela da posumnjaju u njegove priče. Štoviše, odvjetnici, novinari i forenzičari jednostavno nisu mogli povjerovati da je izvedivo da samo jedan čovjek počini sva ta ubojstva.

Zahvaljujući istrazi, počeli su pronalaziti rupe u njegovim priznanjima o naoko beskonačnom nizu ubojstava. Upravo su zbog toga mnogi slučajevi ponovno otvoreni, što je uznemirilo obitelji žrtava koje su u njegovim priznanjima pronašle završetak svojih tragičnih priča.

Tijekom osamdesetih su ga nazvali "The Deadly Drifter", ali zbog sumnje u njegovo priznanje dobio je i novi nadimak - "The Confession Killer".

Ova petodijelna dokumentarna serija istražuje istinu iza Lucasa i načine na koje je njegova priča pokazala koliko je pravni sustav u SAD-u nedorastao istraživanju teških i kompleksnih zločina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara